Tapanilan Erän päävalmentaja Petteri Bergman oli tyytyväinen mies lauantain Salibandyliigan ottelun jälkeen. Erä oli kaatanut joensuulaisen Josban vierasottelussa maalein 7-2, minkä myötä joukkue pääsi MM-kisatauolle kahden ottelun voittoputkessa.

Erä-luotsi Bergman kehui kamppailun jälkeen joukkueen ilmettä ja maalivahti Teemu Kortelaisen torjuntoja.

- Kokonaisuutena tässä oli hyvä läpivienti meiltä ja pelin sisällä tehdyt muutokset toimivat positiivisesti. Vaikeimmat hetket ajoittuivat toiseen erään, jolloin hyvin pelanneen Kortelaisen ansiosta vältyimme useammalta takaiskulta. Kolmas erä oli meiltä illan parasta ja onnistumisia tulikin sen mukaisesti, Bergman kuvaili.

Pienen tappioputken jälkeen Erä porskuttaa Josba-voiton myötä kahden pelin voittoputkessa. Ehkä voittojakin tärkeämpää on kuitenkin se, että kaivattuja osumia on nyt tullut runsaasti vastustajan verkkoon.

- Sekä KrP- (9-7-voitto keskiviikkona) että Josba-ottelussa mieltä lämmittävät erityisesti laajalla rintamalla maalien muodossa tulleet onnistumiset. Aiemmin teimme kahdesta neljään maalia ottelua kohti, kun nyt viimeisessä kahdessa olemme tehneet keskiarvolla kahdeksan maalia per peli. Joukkueessa vallitsee muutenkin kaikin puolin hyvä, iloinen ja yhtenäinen ilmapiiri, Bergman jatkoi.

Tapanilan Erälle koittaa nyt pitkä ottelutauko, sillä Salibandyliiga vetäytyy MM-kisatauolle. Erän seuraava liigakoitos on liki kuukauden päästä, eli vasta 19. joulukuuta. Tuolloin Erä kohtaa vierastaistossa Esport Oilersin.

- Tapanilan juna on nyt palautettu jälleen oikeille raiteille, mutta töitä riittää vielä monella sektorilla. Pitempi tauko peleistä tulee hyvään saumaan, tarjoten mahdollisuuden osin eriyttää pelaajien harjoittelua ja kehittää viisikoiden peliä entisestään, Bergman totesi.

Erän seuraava kotiottelu pelataan ensi vuoden puolella. Uutta vuotta juhlitaan Vantaan Energia Areenalla huippuottelun merkeissä, kun seinäjokinen SPV saapuu vieraaksi 2. tammikuuta.