Tapanilan Erää odottaa perjantaina hikinen iltapuhde, kun Vantaan Energia Areenalle saapuu yksi miesten Salibandyliigan kovaotteisimmista ja fyysisimmistä joukkueista. Erän maajoukkuepuolustaja Tommi Aro tietää mitä tuleman pitää, kun lappeenrantalainen NST saapuu kylään.

- Veikkaisin, että aika kova kamppailumatsi tulee. Nyt saa vääntää. NST on aina pelannut kovaa. Siinä saa herätellä itsensä hyvin ennen ottelua, että on valmis taistelemaan, Aro toteaa.

Mutta Arolle, jos kenelle fyysinen peli sopii. Sveitsistä kotiin palannut puolustaja on tuonut paljon räväkkyyttä Erän puolustukseen.

- Tykkään siitä, että otetaan kovaa. Välillä tietysti sattuu ja tapahtuu puolin ja toisin, mutta se kuuluu peliin. Pelin jälkeen taas halaillaan ja kätellään, kaikki on hyvin, Aro muistuttaa.

"Pääosin tuomarit antavat jo ihan hyvin pelata"

MM-kisapaikasta joulukuun kisoissa kamppailevalla Arolla on kokemusta Salibandyliigan lisäksi maajoukkuepeleistä, Sveitsin liigan peleistä ja euro-otteluista (Champions Cup). Suomessa Aroa on tänä syksynsä paikka paikoin ihmetyttänyt tuomaritoiminnan linjattomuus. Peliä halutaan viedä kansainväliseen, kovemman pelitavan suuntaan, mutta linja vielä hakee selvästi uomiaan.

- Tuntuu, että se vähän saattaa vaihdella illoittain, erittäin ja jopa tilanteittain. Pääosin tuomarit antavat Salibandyliigassakin jo kuitenkin ihan hyvin pelata. Kansainvälisissä peleissä tuntuu, että siellä saa automaattisesti pelata vähän kovempaa. Hassua, ettei yhtenäistä linjaa ole löytynyt, vaikka parempaan suuntaan ollaankin menossa.

Aron mukaan kauden ensimmäiset viisi ottelua ovat menneet Salibandyliigan tuomareilta putkeen, eikä "vääriä vihellyksiä" kontaktipelissä ole tullut.

- Olemme toisaalta pelanneet vielä vähän sellaisa mikkihiiri-peliä alkukauden, eli ei ole tullutkaan oikein kunnon kontaktia. Mutta ruvetaan nyt perjantaista asti pelaamaan, Aro hymyilee.

Tapanilan Erän ja NST:n kuuma perjantaivääntö alkaa Vantaan Energia Areenalla perjantaina klo 18.30. S-etukortilla ryminää ja ryskettä pääsee seuraamaan huippuedulliseen kahdeksan euron hintaan! Tervetuloa!