Suomen menestynein salibandyseura Tapanilan Erä jatkaa vahvistumistaan. Seura on tehnyt sopimuksia kovassa nosteessa olevien huippuvalmentajien kanssa.

Tapanilan Erä Akatemian Divari-joukkueen uusi päävalmentaja on Jarmo Härmä. Härmä on toiminut aiemmin muun muassa Limingan Niittomiesten Divari-joukkueen päävalmentajana ja OLS:in miesten liigajoukkueen päävalmentajana,sekä OLSin valmennuspäällikkönä.

Härmä tulee Erään ja Erä Akatemiaan työsuhteeseen ja on mukana myös A-pojissa, C00-pojissa ja seuran fysiikkavalmennuksessa 1+1-vuotisella sopimuksella. Hän on suorittanut salibandyn huippuvalmentajatutkinnon ja ammattivalmentajatutkinnon. Härmän aisaparina Erä Akatemiassa toimii Marko Vaittinen, joka toimi viimeiset kaudet SSV:n A-poikien päävalmentajana. Vaittinen on suorittanut huippuvalmentajatutkinnon ja omaa pitkän pelaajataustan Salibandyliigasta ja Divarista. 

- Olen todella iloinen tänään julkistetuista valmennustiimeistä. Jarmo tulee seuraan hommiin, on kokenut, mutta samalla todella motivoitunut kehittymään ja oppimaan valmentamisesta lisää, mikä on loistava lähtökohta. Markon kanssa olemme aiemminkin keskustelleet ja nyt löytyi oikea aika ja paikka tulla meille, Tapanilan Erän urheilujohtaja Joonas Naava kertoo.

Erä Akatemialla on oma, kokenut pelaajarunkonsa, joka toimii Erän miesten liigajoukkueen farmina. Akatemian riveissä tullaan ensi kaudellakin näkemään säännöllisesti nuoria huippulupauksia sekä A-pojista, että liigajoukkueen ringistä.

Erän juniorituotannon kruununjalokivi uusiin käsiin

Tänä keväänä SM-hopeaa voittaneen Tapanilan Erän A-nuorten uusi päävalmentaja on Jussi Sihvonen. Sihvonen siirtyy Erään LaSBin miesten Divari-joukkueesta 1+1-mallisella sopimuksella.

Hänellä on on pitkä pelaajaura Salibandyliigasta saakka ja valmentajana hän on toiminut mm. Trackersissa miesten liigajoukkueen valmentajana usean vuoden ajan. Salibandyliitossa Sihvonen toimii 97- ja 99-ikäluokkien ikäluokkavalmentajana. Suoritettuna on sekä ammattivalmentajatutkinto, että salibandyn huippuvalmentajatutkinto.

-  Jussi on valmentaja, jonka saaminen Erään on todella hieno homma, sillä hän on juuri sellainen  valmentajatyyppi, jota tarvitsemme seuraan: motivoitunut ja määrätietoinen, samalla loistava tyyppi, joka varmasti tulee juttuun kaikkien kanssa, Naava kehuu.

Valmennusapua Sihvonen saa Erä Akatemian tuoreelta päävalmentajalta Jarmo Härmältä. A-poikiin nimetään vielä myöhemmässä vaiheessa kolmas lajivalmentaja.

- Erinomaista työtä kolmen vuoden ajan tehnyt A-poikien tämän kauden päävalmentaja Bengt Lodeniuksella kausi loppui vasta sunnuntaina ja hän tarvitsee hetken tauon pohtiakseen jatkoa. Benkku pohtii riittääkö energia hypätä uuteen tarinaan ja annan ehdottomasti aikaa hyvälle valmentajalle. Tilanne on siten hyvä, että hyviä vaihtoehtojakin on, mutta katsotaan Benkun tilanne nyt rauhassa ensin loppuun, urheilujohtaja Naava kertoo.

A-nuorten fysiikasta vastaa Jani Vottonen jo kuudetta vuotta putkeen. Joukkueen maalivahtivalmentajana toimii Paolo Keinänen.

 Erän A-pojat on toiminnallisesti Suomessa toimivista joukkueista varmasti kärkeä. Kolme vuotta toteutettu yhden huipun kausi on tuonut tämän kevään hopeamitalisteille jo kolme runkosarjan voittoa, Suomen mestaruuden (2013) ja SM-pronssin (2014).

Joukkue harjoittelee ammattimaisesti, hyödyntää toiminnassaan muun muassa sykevöitä sekä sähköistä harjoituspäiväkirjaa. Joukkueen tavoitteena on auttaa ja valmistaa pelaajia miesten peleihin ja huippu-urheiluun parhaalla mahdollisella tavalla.

 - Rakennamme seurassa huippuvaiheen pelaajapolkua uusiksi ja nämä kaksi joukkuetta ovat miesten liigajoukkueen ohella siinä avainasemassa. Erä Akatemian Divaripaikan ja farmisopimuksen, sekä A-poikien vahvan toiminnan kautta pystymme tarjoamaan pelaajille erinomaiset mahdollisuudet valmistautua huippusalibandyyn, urheilujohtaja Naava kuvailee.

Erä Akatemian toiminnasta kiinnostuneet:
Jukka Jylhä puh. 0400 508241
jukka.jylha@ptk.fi
http://tapanilanera.fi/joukkue554

Erän A-poikien toiminnasta kiinnostuneet:
Jussi Sihvonen puh. 0505454383
jussi.sihvonen@tapanilanera.fi
http://tapanilanera.fi/joukkue522