Tapanilan Erän puolustaja Jussi Kosola on joukkueen tavoin aloittanut salibandyliigakautensa vahvasti. Taitavan puolustajan jalat tikkaavat entistä vikkelämmin ja näyttävät harhautukset ovat päätyneet jo liigan TOP10-koosteisiin asti.

Erä on avannut kautensa kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Sitä kautta sarjasijoitus on ennen keskiviikon Nokian KrP -ottelua neljäs. Kosola puolestaan on ollut yksi tärkeä palanen Erän paletissa - ikään kuin kokenut pelimies olisi nuorentunut kesän aikana ja kaukalossa viilettää uudestisyntynyt puolustaja.

Vauhtia ja itseluottamusta löytyy, kuten Ylen TOP10-maalikoosteista on jo nähty.

- Sanotaan näin, että onhan se kausi huonomminkin monesti alkanut. Oilersista otimme hyvän päänahan, mutta edellinen TPS-tappio jätti huonon maun, koska hävisimme huonolla pelillä. Kaikki kunnia toki turkulaisille voitosta, Kosola tuumii joukkueen alkukauden esityksiä.

Kosolan mukaan suurin merkitys peli-iloon löytyy hyvin kesällä tehdystä pohjatyöstä. Lisäksi arvostus urheilijan elämää kohtaan kasvaa koko ajan urheilu-uran kääntyessä hiljalleen kohti loppusuoraa.

- Kyllä se on se, että tossu liikkuu aavistuksen paremmin kuin viime kaudella ja tätä kautta pelaamisesta pystyy nauttimaan enemmän. Joka kausi oppii myös nauttimaan enemmän jokapäiväisestä tekemisestä, pukukopin fiiliksestä ja kavereista. Sitä tietää paremmin, että on parempi nauttia vielä kun ehtii.

- Lähitulevaisuudessa tulen kuitenkin painamaan pelkästään sitä perustyötä seuraavat noin 35 vuotta, joten olisi tyhmää olla nauttimatta tästä urheilu-urasta ja olla laittamatta itseänsä likoon, Kosola sanoo.

Keskiviikon vastustajaa, sarjassa viimeistä edellisenä majailevaa Nokian KrP:tä Kosola ei ole etukäteen liiemmin murehtinut. Salibandyliigassa jokaiseen otteluun on valmistauduttava huolella.

- En ole pahemmin vastustajaa seurannut. Tiistaina on lyhyt matsiennakko, niin sitten tietää. Jokainen on vaarallinen tässä sarjassa, kun sille päälle sattuu.

Keskiviikon jälkeen Erä joutuu hornankattilaan, kun tapanilalaiset matkustavat Seinäjoelle hallitsevan mestarin SPV:n vieraaksi. Parin ottelun viikko ja ensi viikolla alkava Suomen Cup lämmittävät Kosolan mieltä.

- Pelithän ne ovat parhaita ja muutenkin kehittävöt eniten yksilöinä ja joukkueena meitä. Sunnuntaina vastassa vieraissa Suomen mestarit, mikä on kova haaste meille. Mutta ajatukset ovat nyt keskiiviikon pelissä, koska silloin on seuraavaksi pisteet jaossa, Kosola sanoo.

Hanki lippusi keskiviikon liigaotteluun!

Tapanilan Erä järjestää Tallink Silja Linen ja Super Parkin kanssa perheille suunnatun ottelutapahtuman keskiviikkona 14. lokakuuta, kun Erä kohtaa Vantaan Energia Areenalla Nokian KrP:n klo 18.30.

Pääsylipulla saat kaiken tämän:
* näet parasta salibandyviihdettä Suomen kovimmalta tasolta
* koet perhepelin aktiviteetit ja voit voittaa upeita palkintoja
* pääset tapaamaan Erän pelaajia heti ottelun jälkeen Erän fanipisteellä
* pääset BUSMOn kyydillä ilmaiseksi Mosahallilta Vantaan Energia Areenalle ja ottelun jälkeen takaisin
* saat viihdettä edullisesti koko perheelle: aikuisille huippu-urheilua ja perheen pienimmille skidiparkki!

Liput:
Peruslippu 14 € / Club One -kortilla 2 yhden hinnalla
Opiskelijat, eläkeläiset, lapset (7-15 v) 9 €
Perhelippu (2 aikuista + 2 lasta) 39 €
Alle 7-vuotiaat ja Erän salibandyjaoston jäsenet veloituksetta