Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue valmistautuu päättäväisenä runkosarjan päätösotteluihin. Perjantain Viikingit-paikallistaiston jälkeen edessä on runkosarjan viimeiset kotiottelut, ja taistelu playoffien kotiedusta jatkuu yhä.

Tiistain harjoituksissa Erän liigapelaajat menivät kuin jo kuumimpien playoff-pelien sykkeessä. Vauhtia riitti, eikä tunnettakaan puttunut. Kauden tärkeimpien pelien lähestyminen on sytyttänyt liekin pelaajiin myös harjoituksissa.

- Tosi hyvillä mielin on valmistauduttu peleihin. Nyt olisi hyvä aika voittaa Viikkarit ja ottaa askel kohti kotietua, Erän kakkosviisikon maalipyssy Mikko Jolma kertoi treenien jälkeen.

Erän runkosarjan loppuohjelmaan kuuluu kovia otteluita, kun perjantain Viikingit-vierastaiston jälkeen edessä ovat vielä kotiottelut Kooveeta ja Happeeta vastaan. Kooveella panosta ei sunnuntain pelissä enää ole, mutta runkosarjan päätöspelissä viime kevään välieräpari Erä ja Happee ottavat mittaa toisistaan.

- Happee ja Viikkarit ovat tosi hyviä mittareita meille pleijareihin mentäessä. Kooveella taitaa jo olla kausi paketissa, mutta siitäkin lähdemme hakemaan hyvää esitystä, Jolma tuumi.

Runkosarjan jälkeen Salibandyliiga jatkuu puolivälierillä, välierillä ja lopulta kaikki huipentuu Superfinaaliin - yhteen loppuotteluun, jossa Suomen mestari ratkaistaan.

- Kun kuultiin, että tällä kaudella pelataan yksi Superfinaali, kerrasta poikki, niin kaikkihan sinne halusivat heti. Siinä on iso panos loppukevättä kohti.

Jolman, Tuomas Iiskolan, Tom Strömstenin, Jussi Kosolan ja Janne Salosen muodostama Erän kakkosviisikko on ollut joukkueen parhaimmistoa koko kauden. Tiistain treeneissäkin yhteispeli toimi kuin ajatus ja kauniit sommitelmat päättyivät usein komeisiin maaleihin.

- Ollaan oltu koko kausi oikeastaan yhdessä. Tuomas Iiskola oli alkukaudesta vähän sivussa, mutta kun hän nyt on kunnossa ja ottanut TUPLA-liivin itselleen, niin pyritään muut antamaan buustia hänelle siinä kyljessä. Omat vaihtomme olemme tainneet voittaa jo marraskuun Happee-pelistä lähtien, joten ihan kivasti on viisikolla kulkenut, Jolma myhäili.

Tapanilan Erän runkosarjan päätösottelut

Pe 26.2. Viikingit - Tapanilan Erä (Pasilan UH) klo 18.00

Su 28.2. Tapanilan Erä - Koovee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

La 5.3. Tapanilan Erä - Happee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

Hanki lippusi kauden kovimpaan tapahtumaan!