Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä aloittaa keskiviikkona urakkansa miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä, kun joukkue matkustaa paikallisvastustaja Esport Oilersin vieraaksi ensimmäiseen puolivälieräkamppailuun Tapiolaan. Erän päävalmentaja Jyri Korsman odottaa vesi kielellä matkaa kohti Superfinaalia.

Tapanilan Erä sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja tuli lopulta sarjan kolmannen sijan vieneen Oilersin valitsemaksi. Oilers sai valita vastustajakseen joko hallitsevan mestarin SPV:n tai Erän, ja vaaka kallistui paikallisvastustajan suuntaan.

Runkosarjassa joukkueiden kohtaamiset menivät tasan, kun Erä pesi vieraskaukalossa öljymiehet lukemin 10-7, ja Oilers puolestaan nappasi Vantaan Energia Areenalta 5-4-jatkoaikavoiton.

- Ennen valintatilaisuutta kun puhuttiin joukkueen kanssa, todettiin että kunhan ei TPS:ää kohdata, niin muita vastaan pärjätään kyllä. Meillä on Oilersia vastaan hyvä rekordi runkosarjasta, Erän päävalmentaja Jyri Korsman sanoi.

- Meillä on selvä kuva siitä, millaisen vastuksen Oilers tulee tarjoamaan ja miten siihen vastataan. Oilers oli jo ennen kauden alkua yksi suurimmista mestarisuosikeista. Tämä on meille äärimmäisen hieno paikka ottaa taas askelia eteenpäin. Hieno ja vauhdikas sarja on varmasti luvassa, Korsman jatkoi.

Runkosarjassa Erän tavoite oli saavuttaa kotietu pudotuspeleihin, eli ottaa paikka neljän parhaan joukosta. Tuo tavoite jäi niukasti saavuttamatta, mutta päävalmentaja on silti luottavainen keskiviikkona alkavien pudotuspelien kynnyksellä.

- Olemme puhuneet koko ajan siitä, että meillä on vajaat 10 kuukautta aikaa valmistautua nyt keskiviikkona alkaviin peleihin. Kaikki on tähdännyt tähän hetkeen. Matka on ollut vaiherikas ja monenlaista juonenkäännettä on sen aikana tullut. Ryhmä on kyllä kasvanut valtavasti matkan varrella, ennen kaikkea henkisellä puolella.

- Täytyy ihailla tuota ryhmän sitoutumista ja sitä, miten loppujen lopuksi kaikki on mennyt muutaman mutkan kautta niin, kuten kauden alla ajateltiin. Nöyrin mielin katsellaan kulunutta taivalta. Ja nyt kun työt on tehty, on aika nauttia sen tuloksista, Korsman kuvaili.

Oilersin ja Erän kohtaamiset ovat perinteisesti tasaisia, tiukkoja ja vauhdikkaita kamppailuja. Todennäköisesti pienet erot ratkaisevat nytkin lopulta sen, kumpi vie neljä voittoa ja etenee välieriin. 

- Joukkue määritteli ennen kauden alkua omat arvonsa. Yksi tärkeimmistä arvoista oli yhtenäisyys. Näen, että nimenomaan tiivis ryhmähenki on meille ehdoton vahvuus. Nöyrällä joukkuepelaamisella ja rohkealla, ennakkoluulottomalla pallollisella pelillä vastustaja kaatuu, Korsman arvioi.

Ensimmäistä kertaa liigahistoriassa puolivälierissä ja välierissä jatkoonmenijä ratkaistaan paras seitsemästä -järjestelmällä. Se saattaa myös kallistaa vaakakuppia Erän suuntaan, kun pelaajia kuormitetaan kovasti.

- Meillä on todella kova kilpailu pelipaikoista. Meillä on jopa neljään viiteen kenttään laittaa kavereita, joista jokainen voisi olla kantamassa vastuuta keskiviikkona. Se tulee olemaan myös meidän vahvuus. Tärkeintä on löytää aina 20 parhaassa iskussa olevaa miestä lootaan. Olen varma, että sellainen ryhmä aina löytyy, Korsman päätti.

Erän puolivälierien kotiotteluihin voi hankkia lippuja ennakkoon osoitteesta lippuagentti.fi.

 
 

Tapanilan Erän puolivälierien otteluohjelma

KE 9.3. Klo 18.30 Oilers - Tapanilan Erä, Tapiolan UH

PE 11.3. Klo 18.30 Tapanilan Erä - Oilers, Vantaan Energia Areena

SU 13.3. Klo 17.00 Oilers - Tapanilan Erä, Tapiolan UH

KE 16.3. Klo 18.30 Tapanilan Erä - Oilers, Mosahalli

Tarvittaessa

TO 17.3. Klo 18.30 Oilers - Tapanilan Erä, Tapiolan UH

SU 20.3. Klo 17.00 Tapanilan Erä - Oilers, Vantaan Energia Areena

KE 23.3. Klo 18.30 Oilers - Tapanilan Erä, Tapiolan UH