Tapanilan Erän ykkösketjussa viilettää kaksi vasta 17-vuotiasta lajin huippulupausta, kun juniorivuosien tutkapari Eero Nuutinen ja Tuure Ailio ovat jälleen yhdessä.

Viime kaudella miesten Salibandyliigassa kohistiin 16-vuotiaan Eero Nuutisen räjähdysmäisestä noususta lajin kovimpaan kärkeen. Tänä syksynä Erän juniorimylly on jauhanut jälleen yhden läpimurron lisää, kun keskushyökkääjä Tuure Ailio on alkukaudesta napannut paikan maajoukkuetähti Lauri Kapasen johtamassa Erän kivikovassa ykkösviisikossa.

Eero Nuutisen tavoin vuonna 1997 syntynyt Ailio on mieluisa ketjukaveri viime kauden komeetalle.

- Ketjun peli on lähtenyt aika hyvin liikkeelle. On ollut positiivista, että niitä maaleja on syntynyt. Olemme etenkin onnistuneet ratkaisuissa otteluiden loppuhetkillä, mikä on tärkeä asia, Nuutinen kuvailee.

- Kemiat ovat olleet hyvät koko ketjussa. Onhan se tietenkin mukava pelata taas Tuuren kanssa. Siitä on iso apu, että olemme pitkään pelanneet yhdessä. Siinä suurin piirtein tietää, mitä toinen hakee tai mihin toinen sijoittuu. Ei tarvitse niin paljon katsoa, että missä kaveri viilettää, Nuutinen jatkaa.

Tästä päästäänkin mielenkiintoiseen kysymykseen. Nuutisen vahvuuksia kuvailtaessa usein todetaan, että vikkelä hyökkääjä osaa huikealla pelinluvullaan ja vauhdillaan hakeutua kaukalossa sellaisiin paikkoihin, joita vastustaja ei näe. Miten sitten Ailion syöttö oikein tavoittaa Nuutisen lavan?

- Siinä on vain joku telepaattinen yhteys, Nuutinen nauraa.

Perjantaina Erän nuoret tähdet ovat valmiina haastamaan fyysiseen peliin nojaavan lappeenrantalaisryhmän NST:n. Nuutisella on jo selvä käsikirjoitus perjantai-illan kamppailuun.

- NST on raastojoukkue, joka jaksaa tehdä nöyrästi töitä. Meidän pitää vastata heidän fyysiseen peliinsä ja ottaa heti vastustajalta luulot pois, Nuutinen määrää.

Tapanilan Erän ja NST:n kuuma perjantaivääntö alkaa Vantaan Energia Areenalla perjantaina klo 18.30. S-etukortilla ryminää ja ryskettä pääsee seuraamaan huippuedulliseen kahdeksan euron hintaan! Tervetuloa!