Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue palaa tällä viikolla rytinällä tositoimiin. Maajoukkuetauon perään Erä pelaa kolme liigaottelua, joista ensimmäisen keskiviikkona kotiyleisön edessä perinteikkäässä Mosahallissa.

Salibandyliigan runkosarjan loppuhuipennus on alkamassa. Kuudennella sijalla majaileva Tapanilan Erä kamppailee tosissaan pudotuspelien kotiedusta, sillä piste-eroa neljännen sijan Viikinkeihin on vain neljä pistettä, kun runkosarjaa on Erän osalta seitsemän ottelua jäljellä.

Erä on pelannut kilpakumppaneitaan yhden ottelun vähemmän, joten keskiviikkona joukkueella on mahdollisuus kutistaa ero kotietuun kahteen pisteeseen. Kotietukamppailu eteneekin tällä viikolla vauhdilla, sillä lauantaina Erä vierailee Classicin luona Tampereella ja sunnuntaina matka jatkuu Ouluun OLS:n vieraaksi.

- Tiedostettiin, että maajoukkuetauon jälkeen alkaa aika rankka rupeama, joten vähän otettiin treenaamisen kanssa vähän iisimmin ja ladattiin akkuja loppukevääseen. Terveystilanne on loukkaantumisten osalta hyvä, Sami Lehtinen ja Eero Nuutinen kuntoutuvat kovaa vauhtia kohti kevään karkeloita. Flunssan kourissa on sen sijaan muutama kaveri, Erän valmentaja Tomi Rastas kertoi NST-kamppailun aattona.

Salibandyliigan ottelurytmi on tällä kaudella ollut ehkä hieman verkkainen, kun liigapeleistä on ollut useampi pidempi tauko johtuen naisten MM-kisoista, joulutauosta ja maajoukkuetauoista. Valmentajan makuun rytmi on kuitenkin palvellut hyvin joukkueen tekemistä.

- Omasta mielestäni rytmi on ollut hyvä, ollaan pystytty jaksottamaan harjoittelua pelien mukaan. Nyt taas tämän viikon rytmi kolmine peleineen antaa hyvää esimakua pleijareista, Rastas kuvaili.

Keskiviikon kotiottelussa Erä kohtaa lappeenrantalaisen NST:n, joka taistelee tällä hetkellä sarjapaikkansa puolesta. Perinteikäs NST on jämähtänyt liigan hännille, mutta se ei kerro totuutta joukkueen vaarallisuudesta. Sitkeästä, periksiantamattomasta pelaamisestaan tunnettu lappeenrantalaisryhmä pitää sisällään monta kovaa yksilöä.

- Risto Töllikkö on kova liideri NST:n alakerrassa ja hänelle ei saa jättää viivassa tilaa. Jarkko Monthan on kokenut, peittävä maalivahti joka on ollut jo monta vuotta NST:n tuki ja turva. Isoimman huomion antaisin kuitenkin nuorten maajoukkueen Joona Rantalalle, joka nuoresta iästä huolimatta kantaa isoa vastuuta NST:ssä, taisi tehdä meitäkin vastaan Lappeenrannassa kaksi osumaa, Rastas painotti.

Vantaan Energia Areenalla kauden muut kotiottelunsa pelaavalle Erälle keskiviikko on myös jälleen paluu kotipesään, sillä viime kauden tapaan yksi runkosarjan ottelu pelataan Mosahallissa. 

- Mosa on meidän rakas kotihallimme, jossa joukkueen arki pyörii. Nyt päästään myös pelaamaan samassa paikassa, niin totta kai se sytyttää. Maukkain muistoni Mosalta on varmasti A-junioreiden Suomen mestaruuden voittaminen HIFK:ta vastaan. Nykyisestä joukkueesta Lauri Kapanen, Jussi Kosola ja Sami Lehtinen olivat mukana voittamassa tuota kultaa, kun taas vastapuolella pelasi muuan Tommi Aro, Rastas muisteli.