16-vuotiasta Eero Nuutista ei Salibandyliigan vauhti huimaa. Viime lauantaina Tapanilan Erän superlupaus upotti liigauransa ensimmäisen osuman kaksinkertaisen maailmanmestarivahdin Henri Toivoniemen taakse, eikä tämä tähän jää. 

Tulevana viikonloppuna Nuutinen pääsee jälleen harhauttelemaan salibandyn huippunimiä, kun vastaan astelevat niin Oilersin Oscar Hänninen kuin SPV:n Mikko Kohonen ja Juha Kivilehto. 

Erä kohtaa viikonlopun tuplakotiotteluissa lauantaina Oilersin ja sunnuntaina SPV:n. Molemmat ottelut pelataan Pasilan Urheiluhallissa.

 - Onhan se kiva päästä pelaamaan noita nuoruuden idoleita vastaan. Ne ovat kovia joukkueita. Pitää pelata parasta peliä, johon pystymme, Nuutinen sanoi Erän liigajoukkueen harjoituksissa maanantaina. 

- Uskon, että olemme paremmassa kunnossa kuin Oilers. Pystymme voittamaan heidät, jos vain haluamme. SPV on vienyt kaksi viimeistä mestaruutta, eli tietenkin kova joukkue tulee siinä vastaan. Kaikki tykkäävät altavastaajan asemasta, mutta uskon, että pystymme voittamaan myös SPV:n, Nuutinen arvioi. 

Lauantaina Nuutinen oli toista kertaa Erän miesten liigajoukkueen aloituskokoonpanossa, kun joukkue kohtasi SSV:n. Nuutinen aloitti Erän loppukirin iskemällä komeasti liigauran avausmaalinsa. 

- Siinä tuli vapari noin puolesta kentästä. Pallo laitettiin nopeasti liikkeelle ja jäin yksin maalin eteen vapaaksi. Siitä pystyin sitten laittamaan pallon sisään, Nuutinen muisteli.

 - Olihan se upea fiilis. Varsinkin, kun pääsi Toivoniemeä vastaan iskemään.

Vuonna 1997 syntynyt hyökkääjä myönsi, että perhosia on vielä ollut vatsassa liigapelien alkaessa. Omat taitonsa Nuutinen tiedostaa myös. 

- Kyllä se aluksi jännittää, mutta ei sitä enää pelin tuoksinassa huomaa. Sama kaukalo ja sama peli siellä on. 

- Olen nopea. Pystyn haastamaan ja iskemään maaleja, jos tarve vaatii. Fysiikka, kokemus ja pelivarmuus - niitä pitää kehittää, Nuutinen listasi. 

Nuutinen aloitti salibandyuransa SSV:n salibandykerhosta, mutta aika Erässä on kasvattanut nuoresta miehestä yhden salibandyn tulevaisuuden nimistä. 

- Olen saanut täällä erittäin hyvää valmennusta. Nyt pidän Petteristä (päävalmentaja Petteri Bergman) todella paljon, hän on hyvä valmentaja. On kiva olla mukana tässä joukkueessa. 

- Tällä kaudella olisi tarkoitus murtautua liigaan. Niin, että tietää joka ilta olevansa pelaavassa kokoonpanossa. Lisäksi menestystä haetaan junioreista. Ei se pahitteeksi olisi, jos niitä mestaruuksia tulisi lisää, Nuutinen päätti.