Erän liigakausi 2013-2014 alkoi erinomaisesti kun Pasilassa nähtiin uudistuneen värikäs ottelutapahtuma, jonka kruunuksi Erä löi liiganousija Westend Indiansin 7-2 (1-1, 2-0, 4-1).

Pitkälle kolmanteen erään Erä ja Indians näyttivät tarjoilevan 679-päiselle yleisölle vähämaalisen salibandyottelun. Samu Nikkinen laukoi ensi erässä oman ja joukkueensa historiallisen ensimmäisen liigamaalin, jonka kuittasi Kasper Vainikka napaten hänkin pallon talteen. 

Toisen erän alkuun Jere Oksanen iski siniset ensi kertaa johtoon, ja kohta Aaro Koski kiskaisi Tuomas Iiskolan tarjoilusta lukemiksi 3-1. Stten maalihanat kuitenkin sulkeutuivat molempien joukkueiden puolustaessa tarkasti ja Erän Markus Laakson sekä Indiansin Marek Öigen napsiessa pallot varmasit näppeihinsä.

Päätöserän puolivälissä Samu Nikkisen 3-2-kavennus nostatti hetkeksi Erän kannattajien sykettä, mutta helpottavaa eroa repesi saman tien lisää. Aaro Koskelta pallon saanut Valtteri Vapola sivalsi rystyltä 4-2, ja seuraavalla minuutilla Tuomas Iiskola riisti pallon vastustajalta suoraan takatolpalle, josta Aaron Fagerholm nosti sen verkkoon.

Tom Strömsten ui pallo lavassa puolustuksen sisään pohjustamaan 6-2-maalin, jonka nosti kakkospallosta Jere Oksanen. Strömsten ei onnistunut rangaistuslaukauksesta, mutta tilanteesta seurannut ylivoima tuotti illan kruunuksi vielä viimeisen maalin, jonka Tommi Rosendahl pommitti ykkäsellä yläpeltiin suoraan Valtteri Vapolan poikkisyötöstä.

- Saatiin kolmannessa heti vastustajan hyvän vaiheen jälkeen oma hyvä hetki, johon osui tärkeä maali, Erän kapteeni Tom Strömsten muisteli ratkaisuhetkiä.

- Molemmat olivat liikkeellä hyvällä jalalla, mutta voitettiin kolme neljäsosaa kaksinkamppailuista ja mielestäni ansaittiin voitto.

Valmentaja Petteri Bergmanille avausvoitto kelpasi.

- Kohtalaisen paljon uutta nuorta intoa kokoonpanossa, ja oli kiva saada onnistumisia laajalla rintamalla. Painettiin innolla, ja välillä oli vauhtia enemmän kuin järkeä, mutta viisi kuukautta on nyt tehty töitä ja tämä oli tähän kohtaan hyvä liigastartti. Nyt on ohjelmassa loppujäähdyttely ja tankkaus, huomenna levätään ja sunnuntaiaamuna suunnataan sitten nokka kohti Oulua.