Tapanilan Erän pudotuspelitaistelu jatkuu lauantaina kotiottelulla oululaista OLS:ia vastaan. Erä kamppailee kiivaasti Salibandyliigan pudotuspelipaikasta, kun taas häntäpään oululaiset yrittävät hilata itseään kauemmas putoajan paikalta. 

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran aivan runkosarjan alussa. Tuolloin Erä haki vieraspisteet selvällä 11-4-voitolla. Vaikka Pohjois-Helsingin salibandy-ylpeys on nytkin suuri ennakkosuosikki, muistuttaa puolustaja Janne Salonen sarjan tasaisuudesta.

On ihan sama kuka vastaan tulee, nyt on oltava valmis henkisesti jokaiseen peliin. Ihan sama onko vastassa kakkosdivarin joukkue vai liigan kärkijengi.

- Mihinkään henkselien paukutteluun ei ole varaa. Tämän sarjan taso menee niin paljon koko ajan eteenpäin, että jokainen peli on kova ottelu, Erä-puolustuksen taistelijahahmo Salonen linjaa.

Erän runkosarjarypistystä on vielä OLS-ottelu mukaan lukien kuusi ottelua jäljellä. Salibandyliigakeväästä on tulossa äärimmäisen jännittävä, kun tällä hetkellä viimeisessä playoff-paikassa kiinni oleva Erä kohtaa vielä muun muassa samoista sijoista kamppailevat Kooveen ja Josban. 

OLS-ottelun jälkeen Helsinki-Tampere-moottoritie tulee eräläisille tutuksi, sillä joukkue matkustaa Tampereelle kolmeen perättäiseen vierasotteluun (Koovee, Nokian KrP, Classic).

Tiuhaan tahtiin käydään siellä kolme kertaa, mutta tässä mennään peli kerrallaan. Sitä kautta saamme hyvän lopputuloksen. Runkosarjan päätöspeleissä kohtaamme meidän päävastustajia, joilta olisi tärkeä saada pisteitä otettua, Salonen toteaa.

Erä-leirissä ollaan luottavaisia, että pelit jatkuvat pitkälle kevääseen myös runkosarjaurakan jälkeen. Salosen mukaan playoff-paikan saavuttaminen on nyt ensimmäinen tavoite, mutta sen jälkeen kaikki on mahdollista

Se luo varmasti lisää virtaa koppiin ja joukkuehenki kasvaa, kun nuorella jengillä pääsee pudotuspeleihin. Silloin nuori joukkue saa konkreettisen esimerkin, että kovalla työnteolla tässä liigassa pystyy pärjäämään, Salonen muistuttaa.

Erän ja OLS:n välinen ottelu alkaa Mosahallissa lauantaina 8. helmikuuta klo 17.00. Kamppailua voi seurata myös suorana EräLive-lähetyksenä Tapanilan Erän nettisivuilta.