Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue vahvistuu ensi kaudeksi maajoukkuepuolustaja Tommi Arolla. Erästä maailmalle vuosi sitten lähtenyt Aro, 27, pelasi kuluneella kaudella Sveitsin pääsarjassa Alligator Malansin riveissä.

Aron sopimus jatkaa Erän kovien paluumuuttajien sarjaa, sillä aiemmin keväällä joukkue solmi monivuotisen sopimuksen Aron kanssa samassa seurassa Sveitsissä pelanneen maajoukkueen tähtihyökkääjän Lauri Kapasen kanssa.
 
- Tommi Aro on pelimies parhaassa iässä. Kokemusta on kaikenlaisista kovista peleistä, meiltä ja maailmalta. Hän tuo kokemusta ja johtajuutta takalinjoille. Erittäin kova vahvistus, Erän urheilujohtaja Joonas Naava kehui.
 
- Aro pystyy erittäin vaaralliseen hyökkäyspeliin, mutta on toisaalta äärimmäisen pallovarma ja vahva puolustussuuntaan. Ehkä se monipuolisuus vähän jokaisella osa-alueella on Tommin vahvuus, Naava jatkoi.
 
Myös Aro on hankkinut Kapasen tapaan salibandykannuksensa Erässä. Aron palkintokaapista löytyy Erä-paidassa saavutetut kolme Suomen cupin voittoa, kaksi SM-hopeaa, EuroCupin hopeaa ja kaksi SM-pronssia.
 
- Tämän Sveitsin vuoden jälkeen oli ihan selvä, että tulen takaisin Suomeen. Eikä tässä ollut mitään muuta joukkuetta mielessä kuin Erä. On hieno palata takaisin kotiin, Aro kertoi allekirjoitettuaan kaksivuotisen sopimuksen Erän kanssa perjantaina.
 
Erän nuori joukkue yllätti monet kuluvalla kaudella. Etukäteen altavastaajaksi arvioitu tapanilalaisryhmä oli runkosarjassa lopulta kuudes ja puolivälierissä se haastoi finaaleita parhaillaan pelaavan Happeen aina viidenteen otteluun asti.
 
Sveitsin reissun aikana Arokin seurasi mielenkiinnolla Erän otteita Salibandyliigassa ja vakuuttui näkemästään.
 
- Uskon, että taistelemme mestaruudesta jo ensi kaudella tällä joukkueella. Olen kuullut, että toiminta on erittäin tavoitteellista ja joukkueen rosteri vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tietyllä tavalla Erä on tuttu ja turvallinen, mutta vuodessa on kuitenkin tullut paljon uutta raikkautta. Odottavin fiiliksin palaan joukkueeseen.
 
Yksi syy Aron intoon palata ensi kaudeksi Erä-paitaan löytyy muuten tapanilalaisten takalinjoilta. Pelaaminen yhdessä hyvän ystävän Jussi Kosolan kanssa saa Aron hymyn leveäksi.
 
- Innolla odotan, että pääsen jälleen pelaamaan Luimun kanssa, Aro hehkutti.

Suomen mestaruus suurimpana tavoitteena

Sveitsistä saatua kokemusta Aro pitää erittäin arvokkaana tulevia vuosia ajatellen. Alligator Malans ylsi kauden aikana EuroCupin välieriin, Sveitsin Cupin finaaliin ja liigan välieriin.
 
- Tosi makea vuosi oli. Lähtiessä oli jo tiedossa, että vain vuodeksi sinne menen. Voin suositella kaikille pelaajille, että jossain vaiheessa uraa kannattaa kokeilla ulkomaille lähtöä.
 
- Yksi hienoimmista jutuista oli, ettei yhtään tiennyt minkälaisia pelaajia vastaan tulee. Suomessa sitä kuitenkin tuntee oikeastaan kaikki pelaajat todella hyvin ja sen, mitä kukin vastustaja osaa esimerkiksi pallon kanssa tehdä. Se oli aika hieno huomata, vaikka alussa olikin haastavaa, Aro kuvaili.
 
Aron myötä Erän joukkueesta on myös entistä enemmän tunkua joulukuussa pelattaviin salibandyn MM-kisoihin. 
 
- Ykköstavoitteet ovat toki seurajoukkueessa, että saisi sen mitä on koko uran haaveillut saavansa - Suomen mestaruuden. Koen, että minulla on annettavaa myös maajoukkueelle. Jos kutsu käy, niin totta kai olen ilolla mukana, Aro lupasi.