Tapanilan Erä otti toisen perättäisen voittonsa miesten Salibandyliigassa ja palasi takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksan parhaan joukkoon. Maanantai-illan vierasottelussa kaatui lappeenrantalainen NST maalein 8-4.
 
Erälle otteluiden alut ovat olleet tällä kaudella paikoitellen vaikeita, mutta maanantaina tapanilalaiset ottivat ohjat käsiinsä heti pelin alusta. Tuomas Iiskola, Valtteri Vapola ja Aaro Koski iskivät Erän vartissa kolmen maalin karkumatkalle.
 
Toisessa Erässä peli meni rikkonaiseksi, kun Erä istui neljä kaksiminuuttista ja NST kaksi. Päätöserään lähdettiin kuitenkin vierasjohdossa 5-2-lukemin, kun Tomi Palin osui maalivahti Teemu Kortelaisen syötöstä ja Lauri Kapanen iski maalin rangaistuslaukauksesta.
 
Päätöserässä tiukka tuomarilinja jatkui, kun Erä kävi kuluttamassa jäähypenkkiä kolmesti ja rankkareitakin puhallettiin kahdesti.
 
Aivan erän alkuun Lauri Kapasella oli mahdollisuus lisätä Erän johtoa jo illan toisesta rankkaristaan, mutta siinä kokenut NST-maalivahti Jarkko Monthan veti pidemmän korren. 
 
Myös Erä-vahti Kortelainen torjui päätöserässä rankkarin, kun Tuomas Arponen kävi kokeilemassa onneaan neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Kortelaisen torjunta tuli tärkeään paikkaan, sillä ennen Arposen epäonnistunutta rankkaria NST oli ehtinyt kiriä jo kahden maalin päähän 4-6-lukemiin. Erän kuudennen maalin oli iskenyt hyvän vireen löytänyt Tommi Rosendahl.
 
Ottelun lopussa Erä kaunisteli voittolukemat kahdella tyhjiin isketyllä osumalla. Onnistumiset menivät Aaron Fagerholmin ja illan toisen maalinsa tehneen Kapasen nimiin.
 
- Kun viime pelissä vastustaja sai avauserään nopeasti kolmen maalin johdon ja vielä toisen erän alkuun nopeat kaksi maalia, niin voi sanoa starttien olleen vaikeita. Tänään painotettiin sitä, että pitää olla alusta asti valmiina, Erän päävalmentaja Petteri Bergman totesi.
 
Erä-valmentaja kehui kamppailun jälkeen kotijoukkueen kokemusta ja rutiinitasoa. NST pelasi vajaamiehisenä, mutta roikkui sinnikkäästi pelissä mukana viime hetkille saakka.
 
- NST puolusti nöyrästi ja maalipaikoistaan se viimeisteli tehokkaasti. Meidän osaltamme taisteluilme oli tänään hieno. Tuomarilinja oli aika herkkä tänään ja tuollaisen jäähymäärän tappaminen vaatii hyvää taisteluilmettä. Eikä arkipeli Lappeenrannassa ole koskaan sieltä liigan helpoimmasta päästä, Bergman muistutti.
 
Runkosarjan kahdeksanneksi voiton myötä nousseen Tapanilan Erän taistelu kevään pudotuspelipaikoista jatkuu keskiviikkona Otaniemessä, jossa vastaan asettuu maanantaina TPS:n voittanut Westend Indians.
 
- Otaniemi on vaikea paikka pelata, viime vuonna lepsuiltiin siellä ja silloin tuli vaikeuksia. Tärkeitä pisteitä on taas jaossa, joten katseet ovat nyt tiukasti siinä taistossa, Bergman päätti.
 
Erän seuraava kotiottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 21. tammikuuta. Tuolloin vieraaksi saapuu turkulainen TPS. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon klo 18.30 alkaen!