Tapanilan Erän 16-vuotias superlupaus Eero Nuutinen odottaa malttamattomana perjantai-illan Salibandyliigan huippuottelua Happeeta vastaan. Kyseessä on runkosarjan päätösottelu, mutta samalla myös tunteikas hetki, kun pudotuspelinsä Pasilassa pelaava Erä hyvästelee Mosahallin ainakin tämän kauden osalta.

- Haluamme tietenkin voittaa. Tämä saattaa olla viimeinen pelimme Mosalla, jos emme ensi kaudella saa enää pelata liigapelejä siellä. Haluamme näyttää Mosan kotiyleisölle vielä. Tietenkin pelin täytyy myös jo heijastella sitä mitä pudotuspeleissä tullaan näkemään, Nuutinen miettii.

Erä on voittanut neljä edellistä otteluaan Salibandyliigassa. Pudotuspeleihin joukkue lähtee hyvävireisenä, mutta vielä maistuisi myös runkosarjan voitosta kamppailevan Happeen päänahka.

- Tietenkin voitot tuovat lisää itsevarmuutta, halua ja uskoa. Se on aika tärkeä asia. Vastassa on myös hyvä joukkue, joten voitolla saadaan hyvä fiilis pleijareihin.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen Happee voitti niukasti kotikaukalossaan.

- Se oli aika vähämaalinen ottelu. Paikat olisi pitänyt käyttää paremmin hyödyksi, puolustaa toisaalta tiiviimmin ja pysyä poissa jäähyboksista. Siinä ne tärkeimmät asiat tänään, Nuutinen kuvailee.

Nuutinen on ollut eittämättä yksi liigakauden kovimmista yllätyksistä. Vielä viime kaudella C-junioreissa pelannut ilopilleri on iskenyt pelaamissaan 19 ottelussa vakuuttavat tehot 20+5=25. Viimeisimpänä taidonnäytteenä Nuutinen iski kolme maalia sarjaa johtavan Classicin verkkoon, kun Erä haki pisteet Tampereelta.

- On hienoa, että on tullut onnistumisia. Se ruokkii itseluottamusta. On halu tehdä lisää maaleja, Nuutinen sanoo.

Erän ja Happeen kamppailu alkaa tänään perjantaina klo 18.00. Ottelu nähdään myös tuttuun tapaan suorana #EräLive-lähetyksenä TapanilanEräTV:n YouTube-kanavalla. Kannattaa olla ajoissa Mosan lehtereillä tai nettilähetyksen alussa, sillä klo 17.45 alkaen luvassa myös pientä yllätystä kevään viimeisen Mosan-ottelun kunniaksi.