Tapanilan Erän valmentaja Tomi Rastas kertoo Ylen haastattelussa mietteitään tulevan viikonlopun ottelusta, jossa Erä kohtaa kotiyleisön edessä kaksinkertaisen Suomen mestarin SPV:n. 

Ottelu on samalla Ylen tv-ottelu, joten kamppailu välitetään suorana kotisohville klo 16.00 alkaen TV2:ssa

- Erittäin mielenkiintoinen tilanne. Ei oikeastaan ole parempaa kamppailua, jonka voisi tuohon tv-lähetykseen keksiä. Meillä on nuori nälkäinen ryhmä, joka lähtee haastamaan tosissaan kaksinkertaista mestaria. Tämä on meidän pojille todellinen mittari. Nyt nähdään missä mennään, Tapanilan Erän valmentaja Tomi Rastas ennakoi.

Erä-valmentajan mukaan viime viikonlopun SSV-tappio opetti nuorelle joukkueelle paljon.

- Olimme alun täysin tuuliajolla ja siellä kentällä vähän ihmeteltiin, että mitä tapahtuu. Emme olleet valmiita pelaamaan noin kovaa peliä.

- Pelin loppupuolisko oli taas selkeästi meidän, eikä ollut hirveän kaukana, että oltaisiin tehty siitä lopusta huima trilleri. Luulen, että nuori joukkue on tästä oppinut. Sunnuntaina nähdään ihan eri tavalla valmistautunut Erä-joukkue, Rastas muisteli 4-7-tappioon päättynyttä kamppailua.

Erä on sarjataulukossa tällä hetkellä SPV:tä edellä, kun sininen pyörremyrsky on vallannut taulukon kolmannen sijan ja seinäjokiset ovat vasta seitsemäntenä.

- En hirveästi tässä vaiheessa katsoisi sarjataulukkoa. Luulen, että SPV:n ajatukset ovat olleet alkukaudesta Champions Cupissa, jossa he pelasivat hyviä pelejä. Heillä on todella kova joukkue, joka ei mielestäni ole yhtään viime kaudesta heikentynyt. Siellä on moni pelaaja taas vuoden kokeneempi. Uskon, että heilläkin on kova näytönhalu tv-ottelussa, Rastas muistuttaa.

SPV:tä vastaan Rastas painottaa vauhdikkaan pelin, mutta tiukan puolustuksen yhdistelmää.

- Liike on tärkeä. SPV on hyvin liikkuva ryhmä myös, mutta väitän, että meillä liike ja pelinopeus ovat parhaimmillaan valtakunnan eliittiä. Uskon, että sillä pystymme myös haastamaan SPV:tä. Tarvitsemme kurinalaista puolustusta myös. Emme voi avoimin ovin lähteä tätä ottelua pelaamaan, koska vastustaja kyllä rankaisee virheistä kovalla prosentilla, Rastas sanoo.

Luvassa on siis Erä-fanin superviikonloppu, sillä ennen sunnuntain SPV-ottelua Pasilassa herkutellaan kamppailulla Esport Oilersia vastaan. Kannattaa siis tulla kokemaan Salibandyliigan huipputunnelmaa Pasilan Urheiluhalliin lauantaina klo 17 ja sunnuntaina klo 16!