Kaksi viimeistä Tapanilan Erän Salibandyliigan ottelua torjunut Santtu Strandberg on löytänyt oivan torjuntavireen. Viime keskiviikkona nuori maalivahti torjui Erän voittoon TPS:stä, ja vaikka lauantaina tuli tappio SSV:lle, otti Strandberg vakuuttavia koppeja silloin, kun vastustajan vyöry kävi pahimmillaan.

 Maanantaina Strandberg hikoili muun joukkueen kanssa fysiikkaharjoituksissa Jakomäessä. 

- Kyllä siellä ottelun aikana enemmän hiki. Kun pukee varusteet päälle, niin hiki virtaa heti, Strandberg hymyili haastattelussa harjoitusten lomassa. 

Strandberg odottaa innolla tulevan viikonlopun huippuotteluita Oilersia ja SPV:tä vastaan, jotka pelataan perättäisinä päivinä Pasilan Urheiluhallissa. 

- Kiva päästä pelaamaan kovia pelejä. Omalla tasolla kun pelataan, niin uskon, että menee tosi hyvin, Strandberg sanoo. 

Mikäli Strandberg viikonloppuna tolppien välissä on, saa hän vastaansa sellaisia maajoukkuenimiä kuin Oilersin Oscar Hännisen ja SPV:n Mikko Kohosen.

 - Kyllä niitä vastustajan tähtiä yrittää hieman pelin aikana huomioida, mutta tällä tasolla kaikki ovat niin kovia, että kyllä jokainen osaa maalin tehdä. Kaikki mitä kohti tulee, yritetään kiinni ottaa, Strandberg kertoo. 

22-vuotias Strandberg taistelee Erässä ykkösvahdin paikasta Markus Laakson kanssa. Strandbergin mukaan hyvä torjuntavire johtuu osaltaan juuri tästä. 

- Tässä on ollut paljon hyvää treeniä. Ja kun kaikkia pelejä ei ole päässyt pelaamaan, niin nälkää on riittänyt häkissä. Meillä on Laakson kanssa tasainen kilpailutilanne. Pelaava maalivahti kerrotaan yleensä edellisissä harjoituksissa, Strandberg selvittää. 

Omiin otteisiinsa Strandberg toivoo tällä kaudella saavansa tasaisuutta. 

- Pyrin pelaamaan hyvän ja tasaisen kauden. Viime kaudella oli vähän sellaista, että pelivire riippui päivästä liikaa. Hyvä ja tasainen veskari, johon joukkue voi luottaa, sellainen on tavoitteena. 

Entä sitten Erä-puolustus? Miltä pakkien urakka alkukaudesta on näyttänyt maalivahdin ristikon takaa? 

- Annetaan arvosana kasin pintaan. Olisi paremminkin voinut vetää, Strandberg nauraa.