Erän maukas liigakausi jatkuu sunnuntaina klo 17 Mosahallissa, jonne vieraaksi saapuu Josba Joensuusta. Lauantain tulokset varmistivat jo Erän pelien jatkuvan puolivälierissä, ja  pudotuspeleistä haaveilee ohuesti edelleen myös Josba, joka nyt on sijalla 10.

Erällä on alla maukas voittoputki Tampereelta samalla kun Josba on kontannut seitsemän viikkoa voittaen vuoden 2014 otteluistaan vain yhden ainoan.

Erän päävalmentaja Petteri Bergman ei usko, että eriväriset kuntopuntarit uhkaisivat kotijoukkueen tiukkaa asennetta sunnuntaina.

- Pikemminkin joukkueessamme on hyvän kevätvireen myötä kosolti positiivista ekstraenergiaa, ja haluamme palavasti lisää onnistumisia. Mosahallin kaukaloon juoksee huomenna energinen ja uhrautuva joukkue, joka haluaa palavasti voittaa.

Oman mausteensa sunnuntain kohtaamiseen tuo tämän kauden historia. Joukkueiden edellinen kohtaaminen nähtiin Joensuussa syksyn vasta varistellessa lehtiä puista, ja sikäläisellä Areenalla Josba piti molemmat pisteet tuloksella 10-9.

- Tottakai lähtökohta on myös sitä kautta herkullinen, sillä täytyy muistaa että ainakin meidän oma pelimme on kehittynyt todella paljon siitä syksyisestä ottelusta, Petteri Bergman muistuttaa ja käy lyhyesti läpi vastustajan vahvuudet.

- Josba on suhteellisen juoksuvoimainen, suoraviivaista salibandya pelaava joukkue. Yksilöistä kannattaa huomioida erityisesti työnteon ruumiillistuma, joukkueen kapteeni ja paras maalintekijä ja pistemies Perttu Puska.

Jo vilkaisu otteluohjelmaan tekee selväksi, että Erän tämän hetken ohjelmassa ei voi olla kuluttavaa harjoittelua.

- Lähinnä tässä on viime aikoina pelattu ja kylkeen tehty palauttavia ja huoltavia harjoituksia, sillä tämähän on nyt jo neljäs ottelu reiluun viikkoon, päävalmentajakin muistuttaa.