Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue nousi sarjataulukossa kolmannelle sijalle kukistamalla maanantai-iltana vieraskaukalossa NST:n maalein 5-4. Lappeenrannassa Erän sankareita olivat maalivahti Teemu Kortelainen ja hyökkääjä Petri Ikonen.

Erä aloitti ottelun väkevästi, kun joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Perttu Puska avasi maalihanat neljän minuutin pelin jälkeen. Väkevä alku ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun vain vajaata minuuttia myöhemmin taululla komeilikin kotijoukkue NST:n 2-1-johtolukemat. Ensin Otto Valavuo tasoitti ja 18 sekuntia myöhemmin Niko Saarinen huudatti kotiyleisöä.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 2-2-tasalukemista, kun Divarista liigakaukaloihin nostettu Petri Ikonen näytti kokemuksen mallia maalinteosta ja niittasi Erän tasoituksen maalin edestä ajassa 18.58.

Toisessa erässä nähtiin ottelun käännekohta, kun Perttu Puska meni kädet ylhäällä kulmavääntöön ja tuomari komensi Erän tehopelaajan viiden minuutin istunnolle. Tällä kertaa Erä pelasi alivoiman uhrautuvasti ja taistelevasti, NST onnistui vain kertaalleen maalinteossa huippulupaus Joona Rantalan hirmukudilla.

Alivoiman jälkeen Erä hukkasi mahdollisuuden tasoitukseen omassa ylivoimapelissään, mutta jälleen Petri Ikonen nousi pelastajaksi viime hetkillä, kun 3-3-tasoitus syntyi Erä Akatemiaa vielä alkukaudesta edustaneen hyökkääjän lavasta ajassa 37.27.

Päätöserään tapanilalaiset tulivat paremmalla sykkeellä kuin kahteen aiempaan ja se näkyi kaukalon tapahtumissa. Erä otti pallokontrollin itselleen ja tulosta tuli myös maalien muodossa. Mikko Jolma iski ylivoimalla pallon maalin nurkalta vastustamattomasti ohi hyvin pelanneen Jarkko Monthanin, ja Lauri Kapanen laukoi vastahyökkäyksestä tulisella rannelaukauksella 5-3-johto-osuman.

Iiro Lankisen kaksiminuuttisen aikana NST onnistui vielä tulemaan maalin päähän, mutta maalivahti Teemu Kortelaista käy kiittäminen, että Erän 5-4-johto piti loppuun saakka. Läpi ottelun vakuuttavasti pallon tielle venynyt Kortelainen otti viimeisellä minuutilla maailmanluokan pelastuksen, kun NST haki tasoitusta ilman maalivahtia. NST-pelaajan kuti lähti poikittaissyötöstä tulisesti kohti Erän maalia, mutta Kortelainen loikkasi pallon tielle uskomattomalla tavalla.

- Kaverin kärsivällisyyttä puolustuspelaamiseen on pakko kehua. He saivat meidän hyökkäyspelin tylsytettyä tänään, emmekä saaneet oikein rentoa hyökkäyspelaamista missään vaiheessa käyntiin, Erän päävalmentaja Jyri Korsman puuskahti ottelun jälkeen.

- Kolmanteen erään tultiin hyvällä ilmeellä. Pisteitä ei ollut kuin kaksi jaossa tänään ja ne saatiin. Siihen voi olla tyytyväinen. Hidas startti, mutta pystyimme petraamaan koko ajan, Korsman kuvaili illan peliä.

Aiemmissa otteluissa erikoistilanteet ovat tuottaneet Erälle vaikeuksia, eikä maanantainakaan ollut helppoa. Viiden minuutin jäähyn puolustaminen ja lopun taistelu olivat kuitenkin merkkejä huimasta parannuksesta.

- Viiden minuutin jäähyn aikana joukkue näytti ensimmäistä kertaa sellaista taisteluilmettä, jota olisi kaivannut jo aiemminkin enemmän. Valmentaja Joni Hiltuselle täytyy antaa tunnustusta siitä, että hän on saanut meidän alivoimapelin kuntoon. Silloin kun piti laittaa itsensä likoon, niin joukkue taisteli viimeiseen asti, Korsman kehui.

Maalivahti Kortelaisen suoritus oli päävalmentajan papereissa ottelun jälkeen alleviivattuna. Toinen tärkeä yksittäinen pelaaja voitossa oli Petri Ikonen.

- Ikonen saapui sunnuntaiyönä Pohjois-Amerikan reissusta ja ehti vetää vain yhdet treenit ennen tätä peliä. Mies tuli vahvasti sisään ja paukutti heti kaksi maalia.

Keskiviikkona Erän liigaurakka jatkuu huimaakin huimemmalla kotiottelulla. Erän vieraaksi Vantaan Energia Areenalle saapuu nimittäin tamperelainen Classic, jota on povattu liigan suurimmaksi mestarisuosikiksi. 

- Taustatyö keskiviikkoa varten on huolella tehty. Se on hieno haaste meille. Sarjajohtaja, puhtaalla pelillä tähän asti edennyt joukkue on vastassa. Nyt päästään parhaimpaan mahdolliseen tasonmittariin. Todella nälkäisenä lähdemme omaa tasoamme testaamaan, Korsman sanoi.

Tapanilan Erä - Classic Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 28.10. klo 18.30! Tule ja koe kaikkien aikojen paras Erä ja koko perheen huikea ottelutapahtuma. Hanki lippusi nyt!

Osta lippusi ennakkoon ja vältyt jonottamiselta!

Haluatko Voittajakatsomoon naisten MM-kisoihin? Miesten ja naisten Salibandyliiga-otteluihin saapuneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa kaksi ikimuistoista matkaa Veikkauksen Voittajakatsomoon. Elämys sisältää parhaat paikat Voittajakatsomossa, erätaukoruokailun, lajilegendojen vierailut, fanituotteita ja mahtavan tunnelman. Katso lisätiedot ja muut mukana olevat ottelut täältä.

Salibandy on tukevasti mukana myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, avoinna olevat salibandykohteet näet täältä.