Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen Kuva: Mikko Hyvärinen

Erä taisteli keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla syksyn ensimmäisen kotivoittonsa kun Westend Indians taipui tarkan pelin illassa maalein 4-3 (1-1, 1-1, 2-1). Jälleen loisto-ottelun torjunut Teemu Kortelainen piti Erää pystyssä vaikeilla hetkillä, ja kolmannessa erässä Lauri Kapanen sekä Tommi Aro taituroivat 700-päisen kotiyleisön riemuksi ratkaisevat osumat.

> Katso ottelun maalikooste

Edellisessä ottelussaan yhdeksän maalia päästänyt Indians hyppäsi kaukaloon puolustamaan, ja se näkyi alusta asti kun Erä piti palloa mutta laukaus toisensa jälkeen läsähti uhrautuvasti peittäneisiin keltapaitoihin. Vieraat livahtivat ensin johtoon Eino Pesun narratessa kaksi sinistä samaan nippuun ennen kuin livautti pallon maalin eteen vapaaksi jääneelle Samuli Granlundille.

Erän tasoituksen pohjusti kuitenkin samaan tapaan Tom Strömsten: Kolme palloon kurottavaa vastustajaa ympärille ja ontto juuri oikealla hetkellä maalin eteen, johon Mikko Pasanen viiletti iskemään 1-1.
Erä pääsi vielä ennen taukoa yrittämään viidellä neljää vastaan eikä näyttävästä ylivoimapelistä jäänyt puuttumaan kuin maali. Kerran pallo kimahti takaisin Indiansin pystytolpasta ja kerran ylärimasta.

Toisessa erässä Tommi Aro vapautti huikealla diagonaalisyötöllä Lauri Kapasen tinttaamaan taululle 2-1-kotijohdon, mutta ottelun ratkaisu ei ollut lähelläkään. Erä hukkasi palloja omalla kenttäpuoliskolla, ja vain Teemu Kortelaisen yhä uudet paraatipelastukset estivät vieraiden osumat.
Erä selvitti vielä Tuomas Iiskolan jäähyn, mutta sen jälkeen hulahti jäävettä niskaan Indiansin Valtteri Kainulaisen tasoittaessa terävällä rannelaukauksella takakulmaan.

Päätöserä vanheni hengeltään melkein play off -tyyliin kun molemmat joukkueet pelasivat tarkasti odottaen, mikä olisi se erhe tai yksilösuoritus, joka tuottaisi jommalle kummalle johtomaalin. Se oli Erän ykköskentän vahva hyökkäysalueen vaihto, joka huipentui nopeisiin pallon siirtoihin. Tommi Aro pudotti pienen Lauri Kapaselle, joka kiskaisi asettelematta Erän johtoon.
Kohta tarrasi ratkaisijan viittaan Tom Strömsten vahvalla nousullaan maalin eteen. Vastustajan rike juuri laukaisuhetkellä ei tuottanut rangaistuslaukausta mutta kaksiminuuttisen kyllä, ja sen aikana Erä jauhoi voittomaaliksi jääneen 4-2-osuman. Lauri Kapanen passasi poikittain, ja Tommi Aron vihainen lämäri suoraan syötöstä naulasi pallon oikean tolpan juureen.
Tällainen ottelu ei voinut ratketa vielä tähän, ja loppusekunneista tulikin vielä trilleri Indiansin rakennettua kavennuksen Erän omalla alueellaan hukkaaman pallon jälkeen.
Indians painoi viimeiset pari minuuttia kuudella viittä vastaan, mutta Erän lisäosuma tyhjiin oli lopulta tasoitusta lähempänä.
Loppusummeri sinetöi Erän kotivoiton, ja kaiuttimista soljunut lyriikka "pysy aina pikkuveljenä" muistutti Erän olevan yhä se vielä himppusen perinteisempi liigajoukkue.

Vantaan Energia Areenalla nähtiin tänään vielä kauden avaustakin mainiompi ottelutapahtuma, ja sen kunniavieras oli palkintoraadissa ahkeroinut ja toisella erätauolla haastatteluun saapunut selostajalegenda Bror-Erik "Bubi" Wallenius. Lauri Kapasen, Mikko Pasasen, Tom Strömstenin ja Eino Pesun nimet muistikirjaansa muita isommalla merkinnyt Wallenius näki Erän olleen toisessa erässä alakynnessä mutta voittavan lopulta Suomen mestaruuden.

Seuraava Erän kotiotteluherkku katetaan Vantaan Energia Areenalle Aleksis Kiven päivänä eli perjantaina 10. lokakuuta. Vastustajaksi saapuu silloin Salibandyliigan kahdella voitolla aloittanut NST Lappeenrannasta.