Tapanilan Erän puolustaja Tommi Aro jätti tyylikkäät taukojäähyväiset Salibandyliigalle sunnuntaina. Suomea salibandyn MM-kisoissa edustava Aro iski MM-kisataukoa edeltäneessä viimeisessä liigakoitoksessa kaksi maalia ja syötti yhden, kun Erä kukisti Josban maalein 7-2.

- Taisteltiin hyvin. Pelin sisällä oli hyviä ja vähän heikompiakin jaksoja, mutta onnistuttiin tekemään tarvittavat maalit. Ja totta kai Tepi oli maalillaan taas huikea, Aro kehui kamppailun jälkeen maalivahti Teemu Kortelaista.

Erää veikkailtiin kesällä yhdeksi Salibandyliigan menestyjistä, mutta vielä syyskaudella otteet eivät ole riittäneet runkosarjan yhdeksättä sijaa pidemmälle. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat verottaneet joukkuetta, minkä jälkeen maalihanat olivat kummallisesti tukossa useamman pelin.

Keskiviikkona pelatussa Nokian KrP -ottelussa nukkuva jättiläinen heräsi, sillä 1-6-tappiotilanteessa Erä mäiski kahdeksan maalia perätysten ja kiilasi väkevästi 9-7-voittoon hurraavan tuhatpäisen kotiyleisön edessä. KrP-ottelun lopun ilme jatkui lauantaina, joten Erä pääsee MM-kisatauolle voittoputkessa ja jyrkässä noususuhdanteessa.

- Totta kai nämä voitot olivat erittäin tärkeitä. Alkukausi on ollut meiltä aikamoista alisuorittamista ja tällaiset voitot antavat taas uskoa omaan tekemiseen, Aro myönsi.

Ensi viikolla Aro lähtee Suomen salibandymaajoukkueen kanssa lämpöleirille Kanarialle. Sieltä alkaa matka joulukuun alussa alkaviin MM-kisoihin, joista ensikertalaisella on vain yksi tavoite mielessä.

- Kultaa.

Kanarian lämpöleirillä joukkue treenaa, pelailee erilaisia pelejä ja hioo taktiikkakuvioita. Aron lisäksi maailmanmestaruudesta taistelee toinenkin eräläinen, kolmatta kertaa MM-kisoihin lähtevä Lauri Kapanen.

- Ollaan me jotain Kapiksen kanssa juteltu, mutta ei mitään ihmeempiä. Ollaan muuten Kapiksen kanssa huonekavereita sekä lämpöleirillä että kisoissa. Tuttua hommaa viime vuodelta, kun asuttiin samassa kämpässä Sveitsissä, Aro kertoi.

Aron ja Kapasen otteita, sekä Suomen taistelua maailmanmestaruudesta kelpaa seurata tiiviisti kotisohvilta, sillä Yle välittää kisojen tapahtumat kanavillaan. Erän MM-kisapakki toivoo, että Erä-fanit viihtyvät kotikatsomoissa.

- Nauttikaa kovatasoista ja laadukkaista peleistä! Toivottavasti pelataan niin hyvin, että voitte olla ylpeitä meistä.

Aron ja Kapasen otteita Erän seuraavassa kotiottelussa ihastellaan 2. tammikuuta 2015. Tule juhlimaan uutta vuotta Vantaan Energia Areenalle, kun seinäjokinen SPV saapuu Erän vieraaksi.