Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erä kohtaa sunnuntaina miesten Salibandyliigassa hallitsevan Suomen mestarin SPV:n. Vieraskaukalossa pelattava mittelö on Erälle todellinen testi, mutta ennen kaikkea mahdollisuus ottaa joukkueena suuria askeleita eteenpäin.

Erä on Salibandyliigassa komeasti kolmannella sijalla viiden pelatun ottelun jälkeen. Alkukauden otteluista joukkue on voittanut kaikki, paitsi Turussa TPS:ää vastaan pelatun vierasottelun. Edellinen kamppailu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 9-4-voittoon Nokian KrP:stä.

- Vuoristorataa mennään edelleen, se kyyti ei ole vieläkään loppunut. Pelin sisällä todella isoja ailahteluita. Välillä pelataan todella hyvää, aktiivista peliä ja luodaan tilanteita. Sitten taas jossain kohtaa usko omaan tekemiseen loppuu ja mennään seisovin jaloin. Silloin puolestaan meitä viedään kuin mätää kukkoa, Erän valmentaja Tomi Rastas tuumi keskiviikon kotivoiton jälkeen.

Kauden ainoassa tappiossa, TPS-pelissä, Erän ongelmaksi nousivat erikoistilanteet, kun vastustaja onnistui rokottamaan tapanilalaisia niin yli- kuin alivoimallakin, eikä oma ylivoimapeli tuonut kaivatunlaisia onnistumisia. Ylivoimapeli saatiin KrP-ottelussa uomiinsa, kun Erä ratkaisi ottelun iskemällä kolmesti vieraiden viiden minuutin jäähyn aikana. Sitä edelsi kuitenkin heikko toinen erä, jossa vieraat olivat onnistuneet nousemaan kolmen maalin takaa tasatilanteeseen.

- Paljon on edelleen tekemistä, että saisimme pelattua ehjän 60-minuuttisen. Sellaista ei ole vielä tällä kaudella nähty. Toivottavasti se tapahtuisi mahdollisimman pian ja saisimme nämä mustat hetket meidän pelistä mahdollisimman pieneksi. Toki jokaisessa ottelussa heikkojakin hetkiä tulee, mutta ne eivät saisi olla näin pitkiä kuin meillä, Rastas kuvaili.

"Mielenkiintoinen reissu tulossa"

Sunnuntaina Seinäjoella on edessä jälleen huima kamppailu, kun Erä kohtaa hallitsevan Suomen mestarin SPV:n, joka on kesällä vahvistunut muun muassa lajilegenda Mika Kohosella.

Kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen maali- ja tehohanansa auki saanut Erä-hyökkääjä Mikko Jolma näkeekin matsin suurena mahdollisuutena. Kamppailu nähdään suorana myös Fanseat-palvelussa ja Elisa Viihteessä klo 17.00 alkaen.

- Reissu Seinäjoelle kuulostaa kovalta haasteelta, mutta samalla suurelta mahdollisuudelta ottaa joukkueena isoja askelia eteenpäin. Mielenkiintoinen reissu tulossa, Jolma povaa.

Armoitettu maalintekijä Jolma kurvaili kauden avauspelit "kiikareilla", ilman tehopisteitä. Kun hanat aukesivat, on jälki ollut jälleen murskaavaa. Nokian KrP:tä vastaan tarkka-ampuja paukutti tehot 1+3.

- Alkukausi on joukkueelta mennyt tosi hyvin ja ollaan pelattu pirteästi. Valmennuksen pelikirja alkaa pikkuhiljaa aukeamaan pelaajillekin ja tulos näkyy taululla. Nyt vain keskitytään siihen, että saadaan pelattua ehjiä pelejä, niin hyvä tästä tulee, Jolma sanoo.

Viidessä pelissä Jolma on tehnyt kaksi maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Tehopisteet ovat syntyneet kahden viimeisen ottelun aikana (TPS-pelissä 1+1). Etenkin Erän ylivoimapeliin Jolma oli piristysruiske KrP-ottelussa, ensin näyttävä maali takakulmalta ja sen perään vielä näyttävämpi syöttö Perttu Puskan osumaan matsin viimeisellä minuutilla.

- Jos tehopisteitä vain katsoo, niin alkukausi on ollut vielä pettymys, mutta kun menee pelin sisälle ja tutkii asioita tarkemmin, niin kokonaisuus on ollut ihan hyvää. Kesällä lähdettiin parantamaan fysiikkaa, puolustuspelaamista ja liikettä pelin sisällä, niin ne ovat nyt parantuneet huomattavasti. Kyllä tehot sieltä tulee, jos vaan on kärsivällinen, Jolma muistuttaa.

Haluatko Voittajakatsomoon naisten MM-kisoihin? Miesten ja naisten Salibandyliiga-otteluihin saapuneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa kaksi ikimuistoista matkaa Veikkauksen Voittajakatsomoon. Elämys sisältää parhaat paikat Voittajakatsomossa, erätaukoruokailun, lajilegendojen vierailut, fanituotteita ja mahtavan tunnelman. Katso lisätiedot ja muut mukana olevat ottelut täältä.

Salibandy on tukevasti mukana myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, avoinna olevat salibandykohteet näet täältä.