Vasta 16-vuotias hyökkääjä Eero Nuutinen jatkoi uskomattomia otteitaan miesten Salibandyliigassa iskemällä kolme maalia, kun Tapanilan Erä haki 9-7-vierasvoiton sarjajohtaja Classicista keskiviikkona.

Erä oli Classicille runkosarjassa myrkkyä, sillä myös joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsingin Pasilassa päättyi tapanilalaisten voittoon.

Keskiviikon ottelu oli Erältä komea taistelu. Classic rynni avauserässä nopeasti jo 3-0-johtoon, mutta Nuutisen tehohetki toisessa erässä käänsi asetelmat täysin päälaelleen. 

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkue Classicin 4-2-johdossa, mutta erän puoliväliin mennessä tilanne oli vierasjohto lukemin 4-5. Sami Lehtinen osui Erälle kertaalleen ja Nuutinen viimeisteli hattutemppunsa kahdella osumalla.

Päätöserään siirryttäessä puntit olivat kuitenkin vielä tasan, kun Asser Jääskeläinen oli tasoittanut pelin 5-5-lukemiin ajassa 32.45. 

Toisen erän tavoin myös päätöserän alku oli sinisen pyörremyrskyn. Tomi Palin ja Aaron Fagerholm veivät Erän 7-5-johtoon vajaassa seitsemässä minuutissa. Mutta kun Lassi Vänttinen onnistui kavennuksessa vain reilua minuuttia myöhemmin, oli pelimiehen kympistä luvassa huikea jännitysnäytelmä.

Ja jännitysnäytelmä siitä tuli. Aaron Fagerholmin toinen, ja viimeiseen kahteen peliin viides maali, vei Erän ajassa 53.13 8-6-johtoon, mutta runkosarjan voitosta taisteleva Classic ei antautunut. Ajassa 58.09 Erä-fanien pulssi nousi, kun Veli-Matti Luukko iski 7-8-kavennuksen Classicin pelatessa ilman maalivahtia.

Classic haki kuumeisesti tasoitusta loppuun asti, mutta Erän sitkeä taistelu palkittiin. Aaro Koski tuikkasi ottelun 9-7-päätösnumerot tyhjään Classic-maaliin, kun pelikellossa oli enää kolme sekuntia jäljellä.

- Yleensä suunnan muuttaminen kesken ottelun on hankalaa, mutta joukkue on kasvanut kauden edetessä. Jos ensimmäinen erä oli vielä Classicin, niin toinen ja kolmas olivat meidän heiniä, Erän päävalmentaja Petteri Bergman sanoi tyytyväisenä.

- Kaksi viimeistä erää olivat meiltä suhteellisen ehjiä esityksiä. Ei tullut korkeita aallonharjoja tai syviä pohjia. Joukkueen pelaamisessa on toki vielä tekemistä, mutta hienoa, että homma kehittyy edelleen, Bergman jatkoi.

Voiton myötä Erä on hyvin lähellä paikkaa pudotuspeleissä. Kolme viimeistä vierasotteluaan (HUOM! kaikki Tampereella) voittanut Erä on runkosarjassa kuudennella sijalla 24 pisteessä ennen kahta viimeistä kierrosta. Pudotuspeliviivan alla kärkkyvät TPS ja Josba ovat 19 pisteessä, mutta turkulaisilla ja joensuulaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. 

Sunnuntaina Erä voi varmistaa paikkansa Salibandyliigan puolivälierissä, kun Josba saapuu vieraaksi Mosahalliin. Huikea trilleriottelu alkaa Pohjois-Helsingin salibandypyhätössä klo 17.00.

- Edessä on kaksi kauden viimeistä peliä tiivistunnelmaisella Mosalla. Mahtavaa päästä kotiyleisön eteen Mosalle vielä ennen pudotuspelejä, päävalmentaja Bergman hehkutti viitaten siihen ,että Erä pelaa pudotuspelien kotiottelunsa Pasilan Urheiluhallissa.