Eero Nuutinen, Ilkka Koski ja Tom Strömsten (taustalla) matkalla menestykseen. 

Tapanilan Erä aloittaa tänään lauantaina miesten Salibandyliigan vierasottelulla oululaista OLS:ia vastaan. Erän päävalmentaja Petteri Bergman odottaa klo 18.30 alkavasta kamppailusta erinomaista salibandyviihdettä.

- Oulun kanssa meillä on ollut aina huikeita pelejä. On ollut viimeisellä sekunnilla ratkenneita pelejä, jatkoajan viimeisellä sekunnilla ratkenneita pelejä ja niin edelleen. Erilaisia värikkäitä vaiheita mahtuu vuosien varrelle. Heillä on loistava kotiyleisö ja energinen joukkue. Siinä mielessä haastava paikka pelata. Tästä on mahtava lähteä avauspeliin, Bergman arvioi liigan avaustilaisuudessa torstaina.

Sapattivapaan ja yhden A-nuorten Suomen mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen Bergman palasi Erän päävalmentajaksi viime kaudelle. Paluukausi oli nousujohteinen, mutta puolivälierissä Happee oli niukasti Pohjois-Helsingin ylpeyttä edellä.

Tällä kaudella vahvistuneen Erän ja päävalmentaja Bergmanin tavoite on selvä.

- Yhteinen tavoite tuloksellisesti on mestaruus. Se on ihan selvä. Runkosarjassa täytyy tietysti olla mahdollisimman hyvällä iskuetäisyydellä. Se auttaa hyvin paljon. Viime keväänäkin kaadoimme Happeen kyllä kotona kahdesti, mutta vieraissa oli haastavampaa, Bergman muistuttaa.

Bergmanin edellisellä kymmenvuotisella Erä-taipaleella joukkue ylsi kahdesti Salibandyliigan finaaleihin. Viime kaudella Erä ei ollut kuumimpien ennakkosuosikkien listalla, mutta nyt asiantuntija-arvioissa joukkue on jo ennustettu liigan kärkipäähän.

- Oma tavoitteeni on, että ei menisi ihan kymmentä vuotta että saataisiin nostella sitä kannua. Itse näemme, että se tapahtuu huomattavasti nopeammin, Bergman tiivistää.

Tapanilan Erä pelaa kauden kotiottelunsa Suomen parhaassa palloiluhallissa Vantaan Energia Areenalla. Uuden, upean ottelutapahtuman ja kuuman paikalliskamppailun Esport Oilersia vastaan pääset kokemaan keskiviikkona 24.9. klo 18.30 alkaen. Hanki lippusi heti!