Kaukalosta ei sähköä ja sähinää puutu, kun Tapanilan Erä kohtaa keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla naapuriseura SSV:n. Ottelu alkaa klo 18.30 ja S-etukortilla otteluun pääsee vain kahdeksan euron hintaan.

Erän kapteeni Tom Strömsten odottaa kuumasta paikalliskamppailusta yleisöön menevää taistoa.

- Nyt on ollut vähän erilaista treenaamista, olemme pienpeleistä hakeneet vähän sellaista kamppailua ja taistelumeininkiä. Hyvällä ja odottavalla fiiliksellä lähdetään SSV:tä vastaan, Strömsten kertoi.

Viime kauden tapaan Erä kasvattaa viiksiä hyvän asian puolesta. Joukkue on mukana Movember-kampanjassa tempauksella, jossa jokaisesta marraskuussa tehdystä maalista joukkue laittaa euroja hyväntekeväisyyteen. Edellisissä kamppailuissa maalinteko on ollut Erälle petrattava osa-alue, joten nyt on entistä enemmän syytä laittaa sihti kohdilleen.

- Veronpalautukset odottavat, eli ehkä jengillä on nyt varaa alkaa tekemään niitä maaleja, Strömsten nauroi.

Maalinteon tuskaan Strömstenillä on jääkiekkoilija Ville Niemisen ohjeet: jos haluat pizzaa, mene pizzeriaan. Jos haluat maaleja, mene maalille.

- Olemme katsoneet vetokarttoja ja aika vaikea sieltä laidoilta on maaleja tehdä. Suurin osa maaleista tehdään maalin edestä ja keskisektorista. Jos sinne ei pääse, niin prosentit tehdä maali menevät aika huonoksi. Eli maalille on mentävä, Strömsten pohti.

Keskiviikon vastustaja SSV ei jätä ketään kylmäksi. Erän monivuotinen taistelupari on uudistunut, mutta Strömsten tietää joukkueen olevan iskukykyinen.

- Paljon sieltä lähti kokemusta viime kauden jälkeen, mutta edelleen joukkueen rutiinitaso on hyvä. Veikkaan, että heillä on myös uusiutumisen kautta pelaajien roolitus vain selkiytynyt. Tuloksellisesti SSV:llä onkin ihan hyvä alkukausi takana.

SSV-paidassa viilettää tällä kaudella eräläisille erittäin tuttu kaveri, kun sinisten Hall of Fame -pelaajiin lukeutuva Pasi "Kilu" Laitila teki syksyllä paluun pelikentille Viikinkien paidassa. 

- Kilun kanssa pitää olla takiaisena ja antaa kovuutta. Hän on hyvä kaveri, joka on tehnyt paljon hyvää Erälle. Kuitenkin, kun peli on käynnissä niin kaikki ne ovat vastustajia. Kilu ei tykkää, että ollaan iholla. Jos Kilu saa tilaa, niin kyllä hän ne lavat sieltä löytää, Strömsten vinkkasi.