Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän kokenut kapteeni Tom Strömsten rymistelee tälläkin kaudella vastustajan kiusana kaukalossa. Kippari jatkaa uraansa kausi kerrallaan ja tänä kesänä palo harjoitteluun on roihunnut aiempaa voimakkaammin.

Erän kausi alkaa perjantaina kotiyleisön edessä Vantaan Energia Areenalla, kun vastaan asettuu sarjanousija M-Team klo 19.00. 

- Olen pikkupoikamaisen innostunut! Joukkue on nälkäinen ja ollaan tehty hyvin hommia kesällä. Kaikki edellytykset loistavaan tarinaan on olemassa ja aika näyttää mitä viimeiselle sivulle kirjoitetaan, Strömsten intoilee.

Viime kaudella hyökkäyspään rouhijan ja puolustuspään takiaisen roolissa pelannut Strömsten nakutti runkosarjassa tehopisteet 4+9=13. Pisteitä tärkeämpää kapteenille on johtaa joukkojaan taistelijan esimerkillä.

Kesän harjoituksissa Strömstenin seuraaminen onkin ollut ilo silmälle. Hikeä ei ole säästelty, kun mies on piiskannut itseään iskuun kautta varten.

- Yleisellä tasolla kun ajattelee omia tavoitteita, niin pitää pysyä terveenä ja nauttia päivittäisestä tekemisestä. Mitä tulee pelilliseen puoleen, niin peleissä pitää saada itsestään entistä enemmän irti ja sitä kautta näyttää muille esimerkkiä, Strömsten kuvailee.

- Taitopelaajaprojekti on myös siinä vaiheessa, että odotan itseltäni päämäärätietoisempaa ja aggressiivisempaa hyökkäyspelaamista. Isossa kuvassa tavoitteena on voittaa Suomen Mestaruus Erän paidassa. Sen tavoitteen eteen on tehty hommia ja tehdään jatkossakin, hän jatkaa.

Strömsten on toiminut jo pitkään tapanilalaisten kapteenina. Kesän aikana "Lobis" on huomannut uusia piirteitä joukkueessaan.

Joukkueen ilmapiiri on rennompi ja vapautuneempi kuin aikoihin.

- Joukkueen ilmapiiri on rennompi ja vapautuneempi kuin aikoihin. Lisäksi moni pelaaja on ottanut entistä paremmin vastuuta omasta tekemisestään ja selvästi näkyy se, että halutaan kehittyä niin ihmisenä kuin pelaajana.

Perjantain avausottelun vastustaja M-Team on sarjanousija, joka juhli viime kauden päätteeksi Divarin voittoa ja liigapaikkaa. Strömstenillä on aavistus vastustajan vahvuuksista perjantain mittelön alla.

- Joukkueella on ainakin osaava valmennus, vaarallinen ykkösviisikko ja hyvä maalivahti. Siinäpä mun tiedot oikeastaan. Meidän kannaltamme hankalin vastustaja tulee olemaan maalivahti Petri Lesch. Hän on pelaajista se, joka loppujen lopuksi päättää meneekö pallo maaliin vai ei, Strömsten linjaa.

Salibandyliiga huipentuu tällä kaudella ensimmäistä kertaa yhteen loppuotteluun, superfinaaliin, joka pelataan Hartwall Arenalla 16. huhtikuuta. 

- Olen finaalisarjan kannalla, mutta mennään sillä mitä on päätetty. Toivottavasti tapahtuman taustoilla on innovatiivisiä tekijätyyppejä, jotta siitä saadaan loistava tapahtuma, Strömsten toivoo.

Erä ja M-Team iskevät yhteen Vantaan Energia Areenalla perjantaina 18. syyskuuta klo 19.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!