Erän lämmin 80-vuotisjuhlan tunnelma jäi kaukalon puolella viileämmäksi kun vierailija Koovee vei illan liigapisteet ansaitusti Tampereelle tuloksella 3-9 (2-3, 1-3, 0-3).

Oudon pehmeästi aloittanut Erä sai kaivaa pallon omasta verkostaan jo neljännellä minuutilla, ja vieraille vihelletty rangaistuslaukaus kasvatti taakkaa. Markus Laakso peitti harhautuksen, mutta seuranneesta ylivoimasta Koovee onnistui.

Tuomas Iiskola ja Tom Strömsten nostivat Erän tasoihin vain 20 sekunnin välein syntyneillä maaleilla, mutta valitettavasti tahti jatkui samana: Kooveen uusi johto merkitiin taululle pelin oltua tasoissa vain seitsemän sekuntia.

Heti toisen erän alussa Tuomas Iiskola tasoitti pelin Mikko Pasasen syötöstä, ja Erällä oli paikat jopa johtomaaliin, mutta Kooveen mainio maalivahti Joni Järviö peitti kerran toisensa jälkeen juuri sen kulman, johon siniset pallon laukoivat.

Ottelun avauspuolikas pelattiin tasanumeroihin 3-3, mutta toinen olikin sitten eräläisittäin sysimusta. Koovee laittoi pallon kahdesti perille, ja Jere Oksasen istuessa jäähyllä napsahti numeroiksi jo 3-6.

Kotiyleisö odotti kolmanteen erään sinisten kiriä, mutta kävi juuri päinvastoin. Erän syötöt lipsuivat pahasti, ja laukaisusektorissa ratkaisevat pallot itselleen vääntänyt Koovee karkasi peräti 3-8-johtoon. Illan viimeinen maali nähtiin ylivoimalla Koovee-pelaajan napattua ovelasti eräläisen mailan kainaloonsa ja harhautettua erotuomarin viheltämään tilanteesta jäähyn yllättäen Erälle.

Juhlaottelun ratkaisuksi muodostui Erän tavallista heikompi pallollinen peli, josta ei ollut läpäisemään esimerkillisesti puolustaneen ja laukauksia peittäneen Kooveen puolustusta. Kun toisessa päässä vielä päivysti erinomainen maalivahti, ei Erällä olisi ollut varaa kruunuksi laukoa niin montaa palloa ohi kehikon kuin tänään kävi.

Erän selkeä illan onnistuja oli Markus Laakso, joka tarjoili kotiyleisölle tukun huipputorjuntoja ja piti pahimmilla hetkillä Erää hengissä.