Tapanilan Erä kukisti kauden toisessa kotiottelussaan Westend Indiansin maalein 12-8. Voiton myötä Erä on kahminut täydet pisteet molemmista kauden peleistään.

Jos Erän kauden avausottelu alkoi vauhdikkaasti, niin samaa voi sanoa myös kauden toisesta kotipelistä Vantaan Energia Areenalla. Erä vaikutti ottelun puoliväliin asti olevan ainoa joukkue kaukalossa, kun se porskutti 6-0-johdossa.

Avauserän hallinta oli Erältä huimaa peliä. M-Team-ottelussa liekehtinyt ykkösviisikko avasi maalihanat vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Tommi Rosendahl huudatti kotiyleisöä Perttu Puskan syötöstä. 

Ennen ottelua Erän nettisivulla liigan nopeimpana pakkina esitelty Janne Salonen kiitti saamastaan huomiosta iskemällä kaksi maalia avauserässä. Toinen osumista sopi vauhtikoneen kuvaukseen kuin nenä päähän, sillä Salonen kaasutti ohi Indians-puolustajasta ja harhautti lopulta tyylikkäästi maalivahdin rystyltä. 

Erä johti kamppailua avauserän jälkeen 5-0, kun myös Tomi Palin ja Antti Aarnio osuivat.

- Nyt täytyy jatkaa samalla tavalla pelaamista, keskittyä omaan tekemiseen. Edellisessä pelissä kaveri pääsi mukaan tässä kohtaa, nyt pitää pysyä tarkkana, tuumi avauserän sankari Janne Salonen erätaukohaastattelussa.

Salosen toive kestikin liki toisen erän puoliväliin, ja toisen erän alku oli Erän suvereenia hallintaa. Kotiyleisö kannusti rytmikkäästi, kun Erä piti palloa ja vaihtoi lennosta uutta viisikkoa kaukaloon pallosta luopumatta. 

Ossi Jalosen lämäri vei Erän 6-0-johtoon ajassa 24.09, mutta muutama minuutti myöhemmin Indians heräsi. Herääminen alkoi onnekkaan osuman kautta, kun Samuli Granlundin laukaus pomppi ohi Teemu Kortelaisen. Sen jälkeen vierasjoukkue kavensi 6-2:een ylivoimalla Mikael Sieväsen onnistuttua maalinteossa.

Heti perään Indians sai toisen ylivoiman ja jälleen verkot heiluivat. Ensin tosin maalista vastasi alivoimalla pelanneen Erän maajoukkuepakki Tommi Aro, joka karkasi maalintekoon alivoimalla. Aron osuman jälkeen Indians kavensi vielä ylivoimalla Joonas Föhrin maalilla.

Eikä toisen erän maali-iloittelu siihen jäänyt. Lauri Kapanen tinttasi Erän jälleen viiden maalin johtoon 8-3-osumallaan, kunnes toisen erän kahdella viimeisellä minuutilla Indians osui kahdesti ja päätöserään lähdettiin huomattavasti avauserän jälkeisiä lukemia tiukemmista 8-5-numeroista.

Kolmannessa erässäkin tuuletettiin yhteensä seitsemää osumaa, mutta ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Perttu Puska, Riku Holopainen ja Tuure Ailio maalasivat kukin kertaalleen jo ennen erän puoltaväliä, eivätkä Mikael Sieväsen hattutempun täydentyminen kahdella osumalla tai Markus Markkolan alivoimalla syntynyt läpiajo-osuma enää suurta loppukiriä aiheuttaneet.

- Eka erä oli hyvää tekemistä, mutta kun johdettiin 6-0 toisessa erässä, niin taas tapahtui jotain. Taisi tulla liikaa hyvänolontunnetta ja päästettiin kaveri peliin mukaan. Nuo huonot vaiheet pitää saada pelistä pois, ottelun parhaana pelaajana palkittu Janne Salonen sanoi.

- Kolmannen erän alku oli taas hyvää, mutta se mikä ei tänään toiminut, oli meidän alivoimapelaaminen. Sitä on pakko parantaa seuraaviin peleihin, Salonen jatkoi.

Perttu Puskan avauspelin tehot 3+1 olivat todella vasta alkusoittoa. Ylivoimalla syntyneen 12-7-osuman myötä viime kaudella Joensuun Josbaa edustanut pelaaja keräsi kauden toisesta pelistään pisteen enemmän, tehot 2+3=5.

Salibandyliigan sarjataulukossa Erä jakaa kärkisijaa yhdessä Classicin ja Viikinkien kanssa. Classic on maalieronsa turvin ykkösenä, Erä toisena ja Viikingit kolmantena. Kärkikolmikko on voittanut kauden molemmat ottelunsa.

Tapanilan Erä pelaa seuraavaksi kaksi vierasottelua. Perjantaina 2.10. Erä vierailee Tapiolassa, jossa vastaan asettuu Esport Oilers. Maanantaina 5.10. matka jatkuu Turkuun TPS:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla 14.10. klo 18.30, jolloin vieraaksi saapuu Nokian KrP. Tervetuloa viihtymään!