Tapanilan Erä valmistautui alle kuukauden päästä alkavaan miesten Salibandyliiga kauteen pelaamalla torstaina harjoitusottelun turkulaista TPS:ää vastaan. Erä vei kovan ja tiukan väännön lopulta selvästi maalein 10-1 (3-0, 2-1, 5-0).

Erän ykkösviisikko Lauri Kapanen, Tommi Rosendahl, Perttu Puska, Tommi Aro ja Ossi Jalonen olivat jälleen tehokkaalla pelipäällä. Etenkin Kapasen maalivainu oli kohdillaan hänen nakuttaessaan tehot 4+2.

- Peli oli erittäin vauhdikas, tällaista peliä me halutaankin pelata. Me halutaan määrätä pelin tempo ja halutaan pelata nopeata salibandya, ja siinä me tänään onnistuttiin. Vastustaja oli myös tänään aika hyvällä jalalla liikenteessä. Tämä oli omasta mielestä hyvätasoinen peli tähän paikkaan, tiivisti valmentaja Tomi Rastas pelin jälkeen.

- Varsinkin meidän ykköskenttä oli hyvin tehokkaalla pelipäällä tänään. He panivat hyvin paikoista sisään ja saivat oikeastaan joka vaihdossa luotua jotain vaarallista. Sitten taas meidän päässä maalivahti onnistui erittäin hyvin, jos on vain yksi päästetty maali. Oli kuitenkin monta puolittaista läpiajoa, joissa vastustaja jäätyi. Make hoiti ne tosi hyvin tänään, kehui Rastas.

Erä-valmennus antoi joukkueen nuorille pelaajille näytönpaikan kokeneemman kastin tsempatessa joukkuettaan tällä kertaa katsomon puolelta. Täksi kaudeksi liigasopimuksen saaneet Henri Luoma ja Joonatan Surakka pelasivat debyyttiottelunsa miesten edustusjoukkueessa ja onnistuivat juonimaan Erän kuudennen maalin. Myös Perttu Järvinen teki debyyttinsä edustusjoukkueen puolustuksessa.

- Meille oli tosi tärkeää nähdä missä näiden nuorten pelaajien kanssa mennään. Tuolla oli monta kokenutta kaveria katsomossa tänään ja kundit kyllä vastasivat todella hyvin haasteeseen. Entistä kovempi kilpailu tulee olemaan pelipaikoista tällä kaudella, Rastas kiitteli.

Vain yhdestä tehdystä maalista huolimatta TPS lähti nopeasti hyökkäyksiin ja onnistui kyllä luomaan maalipaikkoja isäntien tavoin. Markus Laakso esitti kuitenkin maagisen varmoja otteita Erä-maalilla ehtien reaktiotorjunnoillaan täysin maskin takaakin tulleiden vetojen eteen.

- Tosi vauhdikas peli. Oli paljon kaksinkamppailuja ympäri kenttää. Naulattiin itse aika hyvin paikoista, 10 maalia kertoo siitä. Ja vain yksi päästetty omiin niin voi aika tyytyväinen itsekin olla puolustuksen osalta, summasi Laakso.

- Meillä on hyvä jengi kasassa. Peli alkaa löytämään itsensä uumoilleen. Hyvältä näyttää!

Erä pelaa vielä kaksi harjoitusottelua ennen kauden alkua. Lauantaina 5.9. klo 17.00 Mosahallin kaukaloon astelee Westend Indians, kun taas sunnuntaina 6.9. klo 17.00 Erä kohtaa toistamiseen TPS:n. Molempiin otteluihin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Varmista viihdettä koko kaudeksi - tilaa kausikorttisi nyt!