Tapanilan Erän ja tamperelaisen Classicin Salibandyliigan ottelu huipentaa sunnuntaina Ylen, lajiliittojen ja Tampereen kaupungin järjestämän palloilun superviikonloppu -tapahtuman. Kamppailu nähdään suorana TV2:ssa klo 16.45 alkaen.

Erän hyökkääjä Mikko Pasanen on iskenyt kauden seitsemässä ensimmäisessä ottelussa kolme maalia. Sunnuntaina Pasanen halajaa lisäosumia rakasta vihollista Classicia vastaan.

- Classic on erittäin tuttu vastustaja. On varmaa, että saadaan hyvä vääntö aikaiseksi. Tampereella on aina ollut huikeita otteluita ja jälleen sellainen on tiedossa, Pasanen avasi odotuksiaan sunnuntaille.

Classic-leirissä Erää tuskin odotetaan kovin mieluisalle vierailulle, sillä viime kaudella sininen pyörremyrsky pisti Classicin molemissa kauden kohtaamisissa takataskuunsa. 

- Ehkä meidän pelityylimme sopii hyvin heitä vastaan, ja vastaavasti heidän pelitapansa ei pure meihin. Olemme myös saaneet aina hyvän taisteluilmeen Classicia vastaan. Se on ruokkinut menestystä heitä vastaan, Pasanen tuumi.

Tampereella Classic on muutenkin tehnyt mahtavaa työtä salibandyn yleisömäärien kasvattamisessa, mutta sunnuntaina yleisössä saattaa palloilun superviikonloppu -tapahtuman takia olla varsinainen yleisöryntäys. Viikonlopun aikana tapahtuma on tuonut saman katon alle salibandyn lisäksi lentopallon, koripallon, käsipallon ja futsalin pääsarja-ottelut.

- On hienoa, että järjestetään tällaisia tapahtumia. Toivotaan, että yleisö löytää uusia lajeja. Oma pelikokemukseni muista lajeista rajoittuu liikuntatuntien höntsäilyyn, mutta hienoja lajeja ovat kaikki.

Tapahtuman lajeista Pasasen pelikokemus rajoittuu liikuntatuntien ja vapaa-ajan peleihin. Mailataiturilta löytyy kuitenkin salibandylle "salarakas" - lapsuuden suosikkilaji tennis.

- Naapurissa oli hyviä pelikavereita, joten kesäisin tuli lätkittyä joka päivä. Sitä tuli pelattua ihan kunnolla.

Entä mikä on Pasasen bravuuri tenniskentällä?

- Kahden käden rysty on aika tappava, Pasanen nauroi.

Erän ja Classicin välinen kamppailu pelataan Tampere Areenalla sunnuntaina klo 17.00. Ottelua voi jännittää suorana Ylen TV2:ssa. Lue myös Ylen otteluennakko tästä.

Tapanilan Erän seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 22. lokakuuta, kun lajin hallitseva Suomen mestari Jyväskylän Happee saapuu Vantaan Energia Areenalle klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!