Tapanilan Erän kausi miesten Salibandyliigassa jatkuu sunnuntaina kovalla kamppailulla, kun joukkue matkustaa tamperelaisen Classicin vieraaksi. Ottelu nähdään suorana Ylen TV2:ssa klo 16.45 alkaen.

Erä valmistautui Classic-otteluun tällä viikolla muun muassa punttisalilla, kun viikko-ohjelmaan lukeutui visiitti painojen pariin. Erän ja Suomen maajoukkueen tähtipelaaja Lauri Kapanen hikoili hymyssä suin muun joukkueen tavoin.

- Äsken vedettiin kyykkyä. Räjähtävän voiman puntti tänään ohjelmassa. Siinä tulee muutama terävä liike aina, aika pienillä painoilla, mutta tehdään se räjähtävästi, Kapanen kuvaili kesken harjoitusten keskiviikkoiltana.

Räjähtävä voima tulee sunnuntaina tarpeeseen, kun taitava, mutta myös fyysinen Classic pyrkii laittamaan Erän ahtaalle Tampere Areenan kaukalossa.

- Siellä sitä räjähtävää voimaa täytyy olla. Hyvä treeni sitä ajatellen. Sunnuntaina ollaan tikissä, Kapanen hymyili.

Erällä on takataskussaan viime ottelusta voitto, kun viikko sitten tapanilalaiset hakivat maukkaan vierasvoiton sarjanousija Rauman SalBalta. Edellisottelun maalintekovaikeudet helpottivat Kauppaopiston salissa, mutta vieläkin maailmanluokan maalintekijä Kapanen löytää rutkasti parannettavaa.

- Meidän täytyy vielä selvästi parantaa maalinteon tehokkuutta. Viime peli oli jo ihan ok, mutta siitäkin pystymme parantamaan. Classicilla on myös kolme kovaa ketjua, joten puolustuspelin pitää olla myös yhtä lailla koko ajan kunnossa.

- Enemmän pitää laukoa. Sellainen tietynlainen empiminen pitää saada pois, kun paikka tulee, Kapanen painotti.

Lue myös Ylen otteluennakko tästä.

Tapanilan Erän seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 22. lokakuuta, kun lajin hallitseva Suomen mestari Jyväskylän Happee saapuu Vantaan Energia Areenalle klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!