Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä kohtaa lauantaina miesten Salibandyliigassa viime kevään finalistin ja kevään 2014 Suomen mestarin Happeen. Erän Jyri Korsman esiintyy tuolloin ensimmäistä kertaa Hirviteatterin lavalla vastustajan päävalmentajana.

Jyväskylän lauantai-illasta voi povata kuumaa ja tunteikasta kamppailua, sillä vastakkain ovat kaksi sarjan kärkipään joukkuetta, jotka ovat kohdanneet edellisenä kahtena keväänä myös pudotuspeleissä. Lisäksi joukkueiden penkin takana häärii kaksi yhteisen historian omaavaa päävalmentajaa. 

Erässä ensimmäistä päävalmentajakauttaan valmentava Jyri Korsman toimi ennen Erä-pestejään Happeen valmennustiimissä. Hän oli iso osa kevään 2014 Suomen mestareita ja Happee-päävalmentaja Seppo Pulkkisen oikea käsi. Nyt herrat ovat ensimmäistä kertaa päävalmentajina vastakkain.

Tänä syksynä Erä ja Happee ovat osoittaneet olevansa liigan kärkijoukkueita. Happee on 10 ottelun jälkeen sarjan kärjessä, Erä ottelun vähemmän pelanneena viidennellä sijalla. Happee pelasi perjantaina vieraissa Kooveeta vastaan ja tuloksena oli 12-8-voitto.

"Enemmän olemme pyrkineet tekoihin kuin sanoihin"

Lauantaina Monnarille astelee sisuuntunut Erä-joukkue, sillä sen kaksi edellistä kamppailua ovat päättyneet pettymyksiin. Classic kaatoi ensin Erän Vantaan Energia Areenalla ja viikkoa myöhemmin Viikingit onnistui myös ryöstöretkessään Erän vieraana.

- Jonkun verran kävimme Viikingit-peliä joukkueen kanssa läpi, mutta enemmän olemme nyt pyrkineet tekoihin kuin sanoihin, Erän valmentaja Tomi Rastas sanoo topakasti.

- Happee on vielä Viikinkejä aktiivisempi joukkue ja pystyy parempaan pallolliseen peliin, Rastas muistuttaa.

Erällä menossa on kahden tappion putki, mutta valmennusjohto ei ole trendistä huolissaan.

- Pari pistettä olemme kotietuun vaadittavasta neljännestä sijasta, joten ei tässä kannata jäädä märehtimään paria heikompaa ottelua. Viime peleissä laadukkaat joukkueet ovat rankaisseet meitä, kun olemme pyrkineet riskilläkin hakemaan maaleja, mikä antaa myös väärää kuvaa päästetyistä maaleista. Toki olemme puolustuspelaamiseemme pyrkineet kiinnittämään huomiota, Rastas kuvailee.

Keskiviikkona Erän valopilkku oli keskushyökkääjä Tommi Rosendahl, joka palasi väkevästi kaukaloon loukkaantumisen jälkeen. Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä liekehtinyt Rosendahl oli elementissään ja iski heti paluuottelussaan tehot 2+1=3.

- Ruusun vire ei tullut todellakaan yllätyksenä. Hänen merkityksensä joukkueelle on monella tapaa todella suuri. Positiivisuus ja asenne, jolla hän hommia painaa, tarttuu helposti myös muihin joukkueen pelaajiin, Rastas kehuu.