Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue on jo varmistanut paikkansa kevään pudotuspeleissä, mutta taistelu kotiedusta jatkuu yhä. Erä-kapteeni, taistelun ruumiillistuma, Tom Strömsten tietää, että joukkue on valmiina kauden kovimpiin peleihin.

Erän harjoituksissa valmistauduttiin keskittyneesti ja kovalla vauhdilla perjantai-illan paikallistaistoon Viikinkejä vastaan. Joukkueen kokenut kapteeni Tom Strömsten oli mielissään näkemästään.

- Kyllä oli hyvä vauhti. Saatiin hyvä tempo pidettyä puolitoista tuntia lajitreeneissä. Siitä voi antaa jätkille erityisesti kiitosta, Strömsten tuumi harjoitusten päätyttyä.

Strömsten on Erän kokeneimpia pelaajia, jolle kevään kovat paikat, runkosarjan viimeiset kierrokset ja pudotuspelit, ovat jo tuttua kauraa. Tämän kauden joukkueelleen kapteenilla on selvät vinkit.

-  Ihan arkirutiineissa pitää keskittyä pikkuasioihin paremmin. Ei tässä mitään taikoja ole, pitää tehdä kauden aikana hommat niin hyvin, ettei tarvitse taikatemppuja kaivaa pudotuspeleihin mentäessä, Strömsten kuvaili.

Perjantaina Erä jatkaa kamppailua pudotuspelien kotiedusta iskemällä Viikinkien kimppuun vastustajan maaperällä Pasilassa. Viikingit on ollut Erälle myös pitkään vaikea vastustaja, joten ekstralatausta ei kamppailusta puutu.

- Pallon kanssa täytyy olla huolellinen. Siellä on hyviä yksilöitä. Viimeksi hävittiin aika monella maalilla. Pitää malttaa puolustaa, kun on sen aika. Maltti on ehkä se tärkein yksittäinen sana.

Viikingit-paikallisen jälkeen Erän pelit jatkuvat sunnuntaina kotiyleisön edessä Vantaan Energia Areenalla Kooveeta vastaan. Viikkoa myöhemmin runkosarja huipentuu päätösotteluun Happeeta vastaan jälleen kotikaukalossa.

Pudotuspelit alkavat heti runkosarjan päättymisen jälkeisellä viikolla. Puolivälierissä ja välierissä jatkoon tarvitaan neljä voittoa aiemman kolmen sijaan, joten kokenut kipparikin on tänä keväänä uuden edessä. 

- Jos nuo pudotuspelisarjat venyvät pitkäksi, niin siinä alkaa kesällä tehty työ tuottaa hedelmää. Myös laaja materiaali on tärkeä, kun kaksi kovaa joukkuetta painaa vastakkain, niin kolhujakin varmasti tulee. Meillä kesätyöt on tehty huolella. Ainakin testien mukaan ollaan hyvässä kunnossa. Ja materiaalista kertoo jotain, että 21 ukkoa on nyt terveenä ja kilpailu pelipaikoista on todella kovaa, Strömsten selvitti.

Strömsten on omalla pelaajaurallaan tehnyt uran jatkopäätöksiä jo tovin vuosi kerrallaan. Tässä kohtaa ensi kausi on vielä auki, mutta yksi asia on varmaa. Kevään Superfinaalissa hän aikoo olla paikalla.

- Aion olla siellä kentällä pelaamassa, Erä-kippari lupaa.

Tapanilan Erän runkosarjan päätösottelut

Pe 26.2. Viikingit - Tapanilan Erä (Pasilan UH) klo 18.00

Su 28.2. Tapanilan Erä - Koovee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

La 5.3. Tapanilan Erä - Happee (Vantaan Energia Areena) klo 17.00

Hanki lippusi kauden kovimpaan tapahtumaan!