Tapanilan Erä ei kyennyt kukistamaan syyskauden puhutuimman matsin uusinnassa hallitsevaa Suomen mestaria SPV:tä. Tällä kertaa seinäjokiset puolustivat maaliaan kuin muuri, jota Erä ei pystynyt murtamaan. SPV vei voiton niukasti 3-1.

Jos syyskauden puhutuin ottelu oli ensimmäiset 56 minuuttia Erän juhlaa ja lukemat silloin jo 6-0, niin keskiviikkona ottelun kulku oli täysin toisenlainen. Hallitseva mestari SPV oli saapunut Energia Areenalle edellisestä kohtaamisesta oppineena, eikä se tällä kertaa antanut Erän karata. 

Vaikka kotijoukkue Tapanilan Erä piti palloa ja sitä kautta hallitsi kentän tapahtumia, ei SPV:n maalia mainiosti vartioineella Hannes Hannulalla ollut keskiviikkona suurta hätää. Siitä piti huolen seinäjokisten tiivis puolustus, joka piti Erän parhailta maalintekopaikoilta poissa.

SPV puolestaan onnistui omissa paikoissaan tarkasti. Mikko Kohosen avauserän osuma ja Petri Hakosen toisen erän hirmulämäri veivät vieraat 2-0-johdossa päätöserään. Kun Erä ei ollut kolmesta ylivoimastaan palloa maaliin saanut, niin päätöserässä SPV käytti oman ylivoimansa jäätävän tehokkaasti hyödykseen. Mikko Kohonen hiipi maalin nurkalle, jonne Sami Koski ovelan nousun jälkeen tarjoili pallon. Kohonen iski varmasti lukemiksi 3-0, kun peliaikaa oli vajaa kymmenen minuuttia jäljellä.

Erä yritti kamppailun lopussa tehdä "spv:t", eli haki kolmen maalin takaa nousua ilman maalivahtIa. Kertaalleen tässä Erä onnistuikin, kun Tuomas Iiskola ja Lauri Kapanen juonivat Erän kavannuksen. Kavennusmaali syntyi Kapasen lavasta, mutta se jäi laihaksi lohduksi, kun SPV onnistui puolustamaan kellosta minuutit ja sekunnit pois.

Vaihtelevan kauden tähän mennessä pelanneelle SPV:lle illan tulos toi hymyä huulille. PäävalmentajaTommy Koponen peräänkuulutti jo ennen ottelua asennetta, ja se lopulta ratkaisi pelin mestarien eduksi.

- Tänään oli pitkästä aikaa sellainen ilme, jota tämä homma vaatii. Tänään haluttiin peittää ja puolustaa. Pelasimme yhden kauden parhaimmista puolustuspään peleistämme, ja alivoimapeli oli kauden parasta. Kertoo paljon, että kun viivasta kaveri lähtee kanttaamaan, niin kolme pelaajaa on polvi maassa estämässä vetoa, ottelun parhaaksi pelaajaksi arvostettu SPV:n Petri Hakonen sanoi.

Tapanilan Erän leirissä harmiteltiin hyökkäyspään saamattomuutta. 

- Jäätiin laidoille pyörimään, eikä päästy ykkössektorin paikoille laukomaan. Ansaitusti pisteet menivät SPV:lle. Kaverin maalivahti oli hyvä ja joukkue puolusti uhrautuvasti, Erän Tuure Ailio analysoi.

- Oli ihan pirteää tekemistä muuten, mutta maalinteko oli tuskaa. Joku sanoi, että vastustaja peitti 28 meidän laukausta. Se on kyllä paljon, mutta meidän pallollisesta pelistä puuttui myös mielikuvitus, valmentaja Tomi Rastas tuumi.

Siinä missä SPV liikutti palloa nopeasti laidasta laitaan ja painoi sivuttaisliikkeestä viuhuvia kuteja kohti Erän maalia, joutui Erä puolestaan etsimällä etsimään tilaa laukauksille.

- Olimme aika hätäisiä, vetoja ei haettu suoraan syötöstä, vaan otettiin ensin pallo haltuun ja sitten niistä kanteista vastustajan oli aika helppokin peittää vedot. Hyökkäyspäässä olimme pallon kanssa tosi huonoja. Sitä meidän täytyy petrata paljon, Rastas totesi.

Tapanilan Erän seuraava kotiottelu pelataan 10. helmikuuta perinteikkäällä Mosahallilla. Tule kokemaan ainutlaatuinen tunnelma ja kannustamaan Erä voittoon Lappeenrannan NST:stä!