Erän tämän illan vire ei aivan riittänyt mestari Happeen totiseen haastamiseen vaan liigapisteet lähtivät hirvilauman mukana Keski-Suomeen maalein 4-9. Ilman useaa runkopelaajaansa taistelleen Erän ilonaiheiksi jäivät kuitenkin hienoon ottelutapahtumaan saapuneet 927 katsojaa, Tom Strömstenin 200. liigapiste ja Aaron Fagerholmin hattutemppu.

Happee antoi alusta asti Erän pitää palloa mutta vaani koko ajan iskun paikkaa. Vieraiden avausmaali syntyi ksilti onnistuneesta karvauksesta: Ulottuva Juuso Heikkinen ryösti pallon Erän alueella ja Jami Manninen viimeisteli. Aaron Fagerholm paini maalin edestä tasoituksen Tuomas Iiskolan laukauksen jälkeen, mutta vielä ennen erätaukoa tuli kahdesti kylmää.

Toisessa erässä taivas tummeni lisää työmyyrä Toni Kuosmasen sivaltaessa Jami Mannisen tavoin toisen maalinsa ja numeroiksi 1-4, mutta periksi ei Erä antanut. Aaron Fagerholm kavensi Tuomas Iiskolan poikkipassista, ja Erä näytti hetkeksi lietsoutuneen uuteen tositaistoon.
Erän lopussa moraalia kuitenkin taas koeteltiin toden teolla. Ensin karkasi Juuso Heikkinen laukauksen peitosta läpiajoon viimeistelemään 2-5, ja seuraavaksi oli vuorossa aivan käsittämättömässä vireessä korskuva Jami Manninen. Lauri Kapanen otti Mannisen Happeen kulmavaparissa kunnon halimerkkaukseen, mutta jotenkin vain maalitykin maila jäi vapaaksi, ja sekuntia ennen summeria pallo kaivettiin kuudennen kerran kotijoukkueen verkosta.

Myös kolmatta erää leimasi Erän orastava nousu ja toivon taimen nuutuminen lopulta Happee-hallaan. Erän löydettyä kaksinkamppailutilanteisiin uutta miehekkyyttä Lauri Kapanen vapautti kentän keskikaistaa edenneessä hyökkäyksessä Eero Nuutisen pommittamaan kavennuksen, ja Peter Kotilaisen pallonriistosta kiepauttaman 3-7-osuman jälkeen oli Aaron Fagerholmin illan kolmannen aika.

Loppuun saakka taistellut Erä yritti kolmen maalin takaa-ajoasemassa kuudella viittä vastaan ja sinipaidoista usea ehti osoittaa maalivahdin taitonsa Happeen päästyä yrittämään tyhjiin. Lopulta riskipeli kuitenkin kostautui pallon päätyessä pitelemättömälle Jami Manniselle, ja sen jälkeen tenavatalentti Eemil Ukkonen ehti vielä kilauttaa vihaisesti takatolpan kautta loppunumerot.

Seuraavaksi edessä on tervetullut maaottelutauko, ja Erän seuraava ottelu on 5. marraskuuta kotona Vantaan Energia Areenalla. Tuo päivämäärä kannattaa totisesti laittaa jo nyt kalenteriin paksulla musteella, sillä vastustajaksi saapuu rakas paikallispiina SSV.