Iiro Lankinen sai viime kaudella arvonimen Divarin paras pakki, kun hän luuti kuopiolaisen SB Welhojen takalinjoilla. Nyt Lankinen valmistautuu uransa ensimmäiseen liigaotteluun Tapanilan Erän paidassa.

Iiro Lankinen pelasi Divarin runkosarjassa viime kaudella 25 ottelua Welhojen takalinjoilla. Taitava puolustaja oli todellinen vaara vastustajalle, sillä 25 ottelussa tehopisteitä kertyi kunnioitettavat 16+22=38.

Erä-fanejakin Lankinen on ihastuttanut jo harjoitusotteluissa asenteellaan ja rohkeudellaan. Ensimmäisessä Erä-aikaisessa haastattelussaan Lankinen totesi, ettei tule liigaan välttelemään virheitä, vaan pelaamaan omilla vahvuuksillaan. 

- En oikeastaan sen syvemmin pelistä ajattele, jokainen menee omilla vahvuuksilla tilanteesta riippumatta. Totta kai asioita sovitaan etukäteen kentällisten ja joukkueen kanssa, mutta sittenhän se on enää omasta mielikuvituksesta kiinni, Lankinen kuvailee salibandyfilosofiaansa.

Lankinen muutti kesällä Kuopiosta Helsinkiin. Kuten arvata saattaa, iso kaupunki aiheutti pienen kulttuurishokin savolaiselle.

Stadin slangia en varmasti opi ikinä.

- Alkuun haasteita riitti vähän joka asiassa, mutta pikkuhiljaa olen saanut arjesta jo paremmin kiinni. Stadin slangia en varmasti opi ikinä, mutta hyvä lähtökohta ois varmasti saada selvää esimerkiksi kapteeni Tom Strömstenin jutuista, Lankinen nauraa.

Erän kokenut puolustaja Sami Lehtinen ja muut kokeneet pelimiehet saavat Lankiselta erityiskiitokset ensimmäisen Erä-kesän osalta. 

- Pakko nostaa Lehtisen Sale esiin. Kaverin kanssa en vielä pelaamaan ole päässyt, mutta Sale on auttanut ja tukenut niin treeneissä kuin peleissäkin erittäin paljon, ja varmasti saan jatkossakin hyviä vinkkejä pelaamisen suhteen kokeneimmilta kavereilta.

Perjantaina klo 19.00 Iiro Lankisen juniorivuosien unelma toteutuu, kun Erä kohtaa miesten Salibandyliigan kauden avausottelussa paikallisvastustaja M-Teamin.

- Totta kai ottelu sytyttää ja onhan se ollut jo junnuvuosista lähtien unelma saada liigapelejä tilille. Sieltä asti kai tämä peli on mielessä ollut, Lankinen sanoo.

Lankisellekin M-Team on hyvin tuttu vastustaja, sillä viime keväänä Lankisen Welhot kohtasi M-Teamin Divarin finaalissa. Ja nyt M-Teamin maalia vartioiva Petri Lesch torjui tuolloin palloja Lankisen joukkuekaverina.

- Eiköhän sieltä näytönhaluinen porukka ole tulossa vastaan. Hyvin saadaan pelata, että pisteet jäävät Tapanilaan. Totta kai pientä lisäkipinää pelille antaa se, kun on tuttu kaveri tolppien välissä. Peten heikkoudet on kyllä tiedossa, Lankinen myhäilee.

Erä ja M-Team iskevät yhteen Vantaan Energia Areenalla kauden avausottelussa perjantaina 18. syyskuuta klo 19.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!

Varmista paikkasi kauden parhaissa ottelutapahtumissa - osta kausikorttisi nyt!