Erä-pelaajat taktiikkapalaverissa Czech Openissa.

Tapanilan Erän miesten Salibandyliiga-kauteen valmistautuva joukkue osallistui viikonvaihteessa Tshekin Prahassa pelattuun kansainväliseen turnaukseen Czech Openiin. 

Avauspäivänä vaisu alku ja huima tasonnosto

Joukkue saapui keskiviikkoiltana Prahaan. Hyvin nukutun yön jälkeen turnauksen avauspäivänä torstaina luvassa oli kaksi ottelua, joista ensimmäisessä astui vastaan tshekkiläinen Technology Florbal MB. 

Vastustaja tarjosi alusta asti Erälle vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ensimmäisessä erässä eivät tapanilalaiset juurikaan maalipaikoilla mässäilleet, vaan virheiden sävyttämässä pelissä tshekkiläiset käyttivät paikkansa tehokkaasti. Toisessa erässä myös siniset saivat juonesta kiinni ja pelin painopistettä saatiin vastustajan päätyyn. Hyvä ryhtiliike ei kuitenkaan riittänyt, vaan avausottelu päättyi tshekkiläisten 3-1-voittoon.

- Vähän oli tahmeata. Ei päästy oikein missään vaiheessa käyntiin. En tiedä oliko jännitystä vai mitä, mutta ei nyt uskallettu tehdä niitä asioita joita ollaan harjoiteltu. Aika vähän saimme vetoja aikaiseksi, Erän tähtipelaaja ja maajoukkuehyökkääjä Lauri Kapanen sanoi.

- Pitää pelata rohkeammin ja pyrkiä haastamaan vastustajaa enemmän. Kun on paikka, niin sitten ei enää siirrellä, Kapanen tiivisti suunnitelman seuraavaa koitosta varten.

Illan pelissä Erää vastaan asettui sveitsiläinen UHC Grunenmatt Sumiswald. Joukkue vastasi Kapasen huutoon, sillä tähän otteluun saatiin kentälle täysin uudenlaisen ryhtiliikkeen tehnyt eräläisryhmä. Sveitsiläiset olivat lähinnä vastaantulijoita ja avauserän jälkeen taululla komeilivat kaiken kertovat Erän 6-0-johtolukemat. Täysi pistepotti heltisi iloisella ja rennolla esityksellä, 10-2- voitolla.

- Ekan pelin jälkeen oli teemana, että pitää saada pallollista peliä paremmaksi. 10 maalia, niin jotain ainakin tehtiin parempi. Oltiin nyt kyllä muutenkin paremmin hereillä, kolme maalia ottelussa iskenyt Erä-kapteeni Tom Strömsten kehui.

Entä milloin viimeksi romuluinen kippari on onnistunut hattutempussa?

- Olen joskus liigassa tehnyt, mutta en kyllä vuotta muista, Strömsten nauroi.

Taistellen ylempään jatkosarjaan!

Perjantaina pelit jatkuivat jo aikaisin aamulla. Vastaan asteli ruotsalainen Växjö Vipers. Ottelun panos oli kova. Tappiolla häämöttäisi alempi jatkosarja ja useampi pudotuspeli, kun taas pisteillä päästäisiin ylempään jatkosarjaan.

Ensimmäinen erä oli Erältä vaisu ja pallon hallinnasta huolimatta suoraviivaisuus loisti poissaolollaan. Växjö puolestaan käytti paikkansa kovalla prosentilla ja vei ensimmäisen erän 2-0.

Toinen erä oli huomattavasti paremman näköistä, mutta niin vain Växjö sai vielä yhden maalin tehtyä ennen Erän kiriä. Tuure Ailio tasoitti hienolla laukauksella ohi Växjö-maalivahti Eero Kososen vain kaksi minuuttia ennen loppua. Ruotsalaiset yrittivät vielä ilman maalivahtia päästä takaisin ylempään jatkosarjaan, mutta lopun puolustustaistelu tuotti tulosta ja ylempi jatkosarja oli tosiasia.

- Ensimmäisessä erässä oltiin aika jäissä, mutta pitää olla tyytyväinen tasonnostoon! Erätauolla heräteltiin joukkuetta vähän kovempaan ääneen, ja päästiin peliin mukaan, Erän päävalmentaja Jyri Korsman kuvaili.

Jatkosarjassa tarjottiin tiukkoja pelejä ja hienoja yksilösuorituksia

Aamun taistelun jälkeen jatkopelejä oli luvassa kaksi. Ensimmäisenä vastaan tuli Bulldogs Brno. Pelin trendi oli varsin tuttu. Ensimmäinen erä oli huonoa ja hapuilevaa, toisessa erässä Tapanilan Erän peli alkoi rullaamaan. Tshekkiläiset päästettiin parin lahjamaalin avustuksella jo 5-1-johtoon, ennen kuin kirivaihde saatiin silmään. Loistava toinen erä ja hieno taistelu kulminoituivat Iiro Lankisen ovelaan ilmaveivimaaliin.

- Viimeiselle kympille päästiin taas peliin mukaan. Emme olleet ihan hereillä ja sitä pitää pystyä parantamaan, ilmaveivaaja-Lankinen kertoi taiston jälkeen.

Toisessa pelissä vastassa oli sveitsiläinen Könitz. Erä tarvitsi pisteitä jatkopaikkaa varten ja lataus peliin olikin tällä kertaa hyvä. Peli oli näyttävää, suoraviivaista ja hienoa katseltavaa. Sveitsiläisten ottamat kaksi jäähyä kostautuivat, kun mukavasti palloa liikuttanut ylivoima onnistui kahdesti.

Erän johtaessa 3-0 tuntui ottelu olevan täydellisesti hallussa, kunnes toisen erän lopulla Ilkka Koski ja Jussi Kosola lähtivät samalla vihellyksellä istumaan kahden minuutin jäähyjä. Vastustaja painoi kaksi maalia minuuttiin ja hetken näytti siltä, että maalien tuoma hurmos auttaisi vastustajaa viilettämään Erän rinnalle.

Lopulta hieno taistelu ja puolustuspelaaminen tuottivat tulosta. Erä jatkoi lohkon kakkossijalta lauantain puolivälieriin.

- Tiukka peli, kuten kaikki aikaisemmatkin. Tämä oli kuitenkin varmaankin meidän paras pelimme tähän asti. Kaikki tsemppasivat ja omankin kentän pelaaminen toimi hyvin. Itse olen ollut vähän raastajan roolissa, mutta kaikki sopii, Erä-hyökkääjä Miika Iskanius totesi.

Puolivälierässä ruotsalaisjoukkue vahvempi

Tapanilan Erä haastoi tosissaan puolivälierässä Ruotsin Superliigan IBK Dalenin, mutta tällä kertaa kovakaan taistelu ei riittänyt viemään Erää välieriin. Dalen pääsi ottelussa karkumatkalle, jota Erä sitkeästi pyrki kirimään. Loppulukemat 9-6 Dalen teki tyhjään Erä-maaliin.

- Aika tasainen peli se oli. Meillä oli varmaan enemmän paikkoja, mutta ruotsalaiseen tyyliin vastustaja naulasi paikoistaan kylmästi, Erän maalitykki Mikko Jolma muotoili.

Czech Openista Jolmalle jäi hyvä maku suuhun, vaikka pelit päättyivätkin liian aikaisin. 

- Paransimme koko ajan joukkueena. Pelin sisällä otteet ailahtelivat vielä liikaa, se ei ole vielä Salibandyliigan vaatimalla tasolla. Mutta sen takia täällä oltiin, että nähtiin mihin pystytään. Olemme aika hyviä parhaimmillamme, Jolma myhäili.

Erä pääsi pelaamaan muutaman päivän aikana useita otteluita Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin liigajoukkueita vastaan. Jolma kehui, että salibandyn kansainvälinen taso nousee koko ajan.

- Joka maasta tulee kovia jengejä. Duunia pitää tehdä paljon, muuten muut menee ohi, Jolma tiivisti.

Tapanilan Erän valinta matkakumppaniksi!

Tapanilan Erän valmistautuminen liigakauteen jatkuu seuraavaksi kotimaan kamaralla. Keskiviikkona 26. elokuuta pelataan seuraava harjoitusottelu, jolloin Mosahalliin vieraaksi saapuu turkulainen TPS. Ottelu alkaa klo 18.30 ja siihen on vapaa pääsy.

Varmista paikkasi Salibandyliigan parhaissa ottelutapahtumissa. Osta kausarisi nyt!