Kuva: Jari Turunen

Tapanilan Erä onnistui lauantaina pistämään miesten Salibandyliigan sarjajohtajan Classicin todella ahtaalle vieraskaukalossa, mutta lopulta päätöserän tehohetki piti pisteet Tampereella. Erä kärsi ottelussa niukan 4-5-tappion.

Lauantain liigakamppailu alkoi eräläisittäin lupaavasti. Kamppailua oli ehditty pelata vain seitsemän ja puoli minuuttia, kun vierasjoukkue Erä johti lukemin 3-0. Ilkka Koski iski lähes puolesta kentästä ottelun avausmaalin 58 sekunnin pelin jälkeen, Tuomas Iiskola lisäsi johdon 2-0:aan ajassa 7.17, ja Aaro Koski sivalsi kolmannen osuman vain kahdeksan sekuntia Iiskolan maalin perään.

- Oltiin hyvin valmistauduttu peliin. Siinä oltiin täysin ohjaksissa ja homma näytti tosi hyvältä. Pelisuunnitelmassa pysyttiin sinne 50 minuutille asti. Siinä mielessä jäi hyvä fiilis, mutta tämä oli kuten playoff-peli, jossa pienet asiat lopulta ratkaisevat sen, kumpi voiton vie, Erän päävalmentaja Jyri Korsman sanoi taiston tauottua.

Classicin Oskari Heikkilä kavensi avauserän lukemiksi 1-3, minkä jälkeen kamppailu eteni tasaisissa merkeissä ja samoissa lukemissa aina päätöserän viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka.

Erän kannalta harmittavasti Classic onnistui kuitenkin rakentamaan päätöserään vastaavan tehohetken, johon tapanilalaiset olivat avauserässä venyneet. Kolmessa ja puolessa minuutissa pelin asetelma kääntyi päälaelleen.

- Pelasimme siihen asti todella hyvää peliä, mutta vähän momentum kääntyi kaverille, eikä saatu katkaistua sitä kierrettä riittävän ajoissa. Täytyy myös sanoa, että viimeistelyt olivat Classicilta aika kovia, siinä oli veskari voimaton, Korsman kuvaili.

Sami Johansson iski pallon kahdesti ohi Markus Laakson reilun kahden minuutin sisään kolmannen erän puolivälissä. Kun vielä Eetu Sikkisen laukaus painui Erän verkkoon minuuttia myöhemmin, oli Classic siirtynyt kahden maalin tappiolta maalin johtoon vain kolmessa ja puolessa minuutissa. Vierasjoukkueen ahdinkoa lisäsi Nico Salon 5-3-johtomaali kaksi minuuttia tehohetken perään.

- Meillä oli siinä ollut oma osamme maalipaikoista, joista olisimme voineet ratkaista ottelun eduksemme. Mutta kun ei käytetty niitä paikkoja, niin vastustaja hoiti homman, Korsman harmitteli.

Erä haki kamppailun lopussa kavennusmaaleja ilman maalivahtia ja kertaalleen Classicin verkko heiluikin kamppailun viimeisellä minuutilla. Lauri Kapanen syötti ja Jussi Kosola maalasi, mutta 4-5-tappiolukemia lähemmäs Erä ei enää päässyt.

Pudotuspelien kotiedusta tappiosta huolimatta yhä tiukasti taistelevan Erän viikonlopun vieraskiertue jatkuu sunnuntaina Oulussa, jossa vastaan asettuu OLS. Kamppailu alkaa klo 18.30.

- Tässä on loppuverkat tehty, nyt syödään vielä täällä hallilla ja ajellaan sitten Jyväskylään yöpymään. Käydään peliä varmasti huomenna vielä läpi. Entistä päättäväisempänä mennään kohti Oulua, Korsman päätti.

Runkosarjan viimeiset kotiottelunsa Erä pelaa Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 28. helmikuuta ja lauantaina 5. maaliskuuta. 28. helmikuuta vieraaksi saapuu Koovee, runkosarjan päätösottelussa viikkoa myöhemmin vastaan asettuu jyväskyläläinen Happee.