Sunnuntain pronssiottelu oli Petteri Bergmanille tällä erää viimeinen Erän liigajoukkueen peräsimessä. Niin miehen oma mahdollinen tulevaisuus valmentajana kuin työn jatkaja Erässäkin ovat vielä ainakin julkisuudelta hämärässä, mutta Bergman analysoi mennyttä hyväntuulisena.

- Hyvä rytistys ja hieno peli. Tapahtui paljon, maalipaikkoja riitti ja varmaan oli yleisöön menevää salibandya.  Saatiin hyvä loppurutistus ja tehtiin pelistä vielä trilleri, mutta ihan ei riittänyt. Pelillisesti mielestäni tapahtuman arvoinen tapahtuma, Bergman kiitti.
Erän ote mitalista kirposi pahasti kolmannen erän alussa kun SSV iski kahdesti pallonmenetyksistä ja päälle vielä rangaistuslaukauksesta.
- Jokainen kenttämme kävi siinä pyörähtämässä askissa ja vähän töhöilemässä keskialueella, mutta kääntöpelin käännöt ovat aina pahoja paikkoja. Ollaan menossa ja puolustus järjestäytymättä, sitten tulee katko, ukot kääntyvät ja kiitävät himaan. Kaveri viimeisteli hyvällä prosentilla paikoista, joita sai, ja hehän ovat maailman parhaita ukkoja siinä. Tämä oli tasainen peli, jossa onnistuttiin vuorotellen paitsi tuo kaverin pieni irtiotto kolmannen alkuun.

Erä nousi viiden vuoden tauon jälkeen semifinaalijoukkueeksi, mutta tapansa mukaan Petteri Bergman halusi katsoa vielä syvemmälle.
- Pitää nähdä se koko tarina ja kokonaisuus tuloksen takana. Taas nähtiin kasvutarina, jossa yksilöt ja joukkue menivät eteenpäin paitsi lajitaidoissa myös fyysisessä ja henkisessä valmiudessa. Tämä on hieno ryhmä, jossa on paljon vielä nuoria poikia, Bergman mietti.
- Lopussa seisoo se, mitä tuloksena ansaitsee, ja niin myös tänään. Classic-sarja oli meiltä todella hieno ja mestari Happeessa löysimme sitten parempamme kuten niukasti myös tänään. Jokainen kivi pyrittiin kääntämään ja kaikkemme tehtiin myös parhaan tuloksen eteen niin tänään kuin muissakin sarjoissa.

Vastaus kysymykseen kauden erityisistä kehittyjistä on kuin veteen heitetty kivi: rinki laajenee ja laajenee.
- Nuutisen Ekihän on pieni positiivinen ilopilleri ja sitten Ailion Tuure: melkein kaksimetrinen kaveri kentän haastavimmalla sentterin pelipaikalla. Sääli, että hän otti loukin pahaan paikkaan eikä vielä nähty, miten olisi mennyt eteenpäin. Molemmat maalivahdit pelasivat hienon kauden ja kyllä tässä oikeastaan pitää ottaa koko joukkueen nimislista esiin. Isosti on menty eteenpäin ja nähtiin koko joukkueen tasonnosto, päävalmentaja kiittää pelaajia.