Tapanilan Erän liigakausi jatkuu perjantaina kauden ensimmäisellä varsinaisen kotiluolan ottelulla, kun Mosahalliin saapuu vieraita Lappeenrannasta. NST pääsee kokemaan liigan piikkipaikalla olevan Erän syyskunnon.

Erä on saanut viettää lähes kahden viikon tauon tositoimista edellisen liigaottelun jälkeen, kun Salibandyliiga hiljentyi Champions Cup -tauolle.

- Tauko meni rauhallisesti. Kokonaiskuormitukseltaan meillä oli kevyt viikko, eli muutaman lajiharjoituksen lisäksi teimme lähinnä palauttavaa ja huoltavaa harjoittelua, Erän päävalmentaja Petteri Bergman kertoo.

Ennen taukoa Erässä kiersi flunssa-aalto, joka nyt on saatu kuriin. 

- NST-pelistä varmuudella sivussa ovat loukkaantuneet Jussi Kosola, Sami Lehtinen, Miika Iskanius ja Janne Jaanus, Bergman selvittää.

Myös Erässä seurattiin mielenkiinnolla SPV:n ja Classicin otteita Tampereella pelatussa Champions Cupissa. Turnausvoitto meni Ruotsiin, kun Falun kaatoi sunnuntaina loppuottelussa Suomen mestari SPV:n. Erä-luotsi muistuttaa, että turnauksen aiheuttama keskustelu huippusalibandysta on aina paikallaan.

- Lajipiireissä on jälleen virinnyt tuttu keskustelu maiden välisistä eroista, niin taktisesti kuin peruslajitaidollisestikin. Tulokulmia on lukuisia ja päätyy lopulta kukin sitten mihin tahansa lopputulokseen, on kaikkein tärkeintä että keskustelua käydään, sillä näin lajimme kehittyy entisestään.

Champions Cup -tauon aikana Erässä saatiin myös siirtouutisia, kun polvivammasta toipuva maalivahti Arttu Puska siirtyy Erä Akatemian riveihin hakemaan pelituntumaa miesten kakkosdivisioonasta. Erän liigajoukkue ja Puska purkivat yhteisymmärryksessä kaksivuotisen sopimuksen siirron yhteydessä.

"Iiskolan onnistumiset eivät ole yllättäneet"

Perjantaina Erä siis kohtaa kauden neljännessä liigataistossa NST:n. Ennen klo 18.00 alkavaa ottelua on luvassa juhlallisuuksia, kun pistepörssiä johtava Tuomas Iiskola palkitaan Salibandyliigan syyskuun pelaajana. Kannattaa siis saapua hyvissä ajoin hallille.

- Iiskolan ehdoton vahvuus on henkilökohtainen taitotaso, mikä yhdistettynä nopeisiin rytminmuutoksiin, röyhkeisiin haastoihin pieniinkin väleihin, sekä kyky laukoa erinomaisesti eri vetotyyleillä luovat loistavan pallollisen pelaajan. 

- Tähän kun lisätään hänen selkeä kehittymisensä viimeisen puolen vuoden aikana myös muilla osa-alueilla, ei onnistumiset ainakaan itseäni ole yllättäneet, Bergman kehuu.

Perjantain matsista Bergmanilla on selvät odotusarvot. Tätä on luvassa niin yleisölle kuin lappeenrantalaisvieraille.

Vauhdikasta peliä, kotivoittoa ja hienoa kotiyleisöämme.

Ennen perjantain taistoa kannattaa seurata Erää niin osoitteessa eraliiga.fi kuin sosiaalisissa medioissa Facebookissa ja TwitterissäLuvassa on mm. lippuskaboja ennen Mosahallin kauden avaustaistoa!