Hyvä vastustaja, parempi mieli. Petteri Bergman oli tyytyväinen playoff-vastukseen. Kuva: Salibandyliiga

Tapanilan Erän päävalmentaja Petteri Bergman myhäili tyytyväisenä, kun kahdeksanneksi runkosarjassa jäänyt Erä joutui odottamaan puolivälierävastustajaa paremmin sijoittuneita pidempään. Classic maistui Bergmanille vastustajana niin pelillisesti kuin yleisömagneettinakin.

Erä sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, mutta kärkikaksikko Happee ja SPV sivuuttivat tapanilalaiset ja poimivat mieluisammat vastustajat runkosarjassa paremmin sijoittuneista OLS:sta ja Kooveesta.  Erä meni kaupaksi vasta kolmannella valintavuorolla, kun Classic valitsi Vantaan Energia Areenan valtiaat tanssiparikseen.

- Tämä puhuu positiivista kieltä meidän suuntaan. Syyskausi oli meidän kannalta monella tavalla haastava, mutta keväällä olemme petranneet paljon. Olemme saaneet toivottuja uudistuksia ja muutoksia läpi, Erän päävalmentaja Petteri Bergman tuumi Salibandyliigan valintatilaisuudessa.

- Meillä on hyvä ja luottavainen fiilis tulevaan. Kuten koulun jumppatunneilla, ei ole kivaa olla viimeinen valittu, joten hyvä että kelvattiin. Kyllä siitä lisää latinkia saa, kun tulee valituksi. Nyt katsotaan, millaista tarinaa tällä kertaa kirjoitetaan, Bergman jatkoi.

Erä ja Classic kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja voitot menivät tasan 1-1. Lokakuussa Classic oli Tampereella etevämpi, tammikuun lopussa Erä puolestaan juhli riemukasta voittoa kotiyleisön edessä. 

- Meidän ja Classicin väliltä löytyy erilaisia pudotuspelisarjoja vuosien varrelta. Välillä ollaan oltu sisätolpassa rankkarikisassa ja niin edelleen. Suuria tunteita on koettu molempiin suuntiin, Bergman muisteli.

Bergman uskoo, että Classic ja Erä tarjoavat huikean ottelusarjan niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin.

- Sieltä tulee hyvä, taitava ryhmä vastaan. Tästä saadaan hyvät karkelot pystyyn. Jos katsotaan yleisömääriä ja ottelutapahtumia, niin tässä on nähdäkseni kaksi joukkuetta, joilla on eniten katsojia ja siellä katsomossa paras meininki. Tämä pari tarjoaa yleisölle aika monenmoista viihdettä ja väriä, Bergman lupasi.

Erän kotiotteluun liigan parasta meininkiä ja ottelutapahtumaa voi tulla ihastelemaan sunnuntaina 8. maaliskuuta klo 17.00. Silloin pelataan puolivälierien toinen ottelu Vantaan Energia Areenalla. Puolivälieräsarja alkaa perjantaina Tampereella.