Tapanilan Erän miesten salibandyliigajoukkueen uusi päävalmentaja on Jyri Korsman. Erän apuvalmentajana tällä kaudella toiminut Korsman saa rinnalleen kokemusta ja voittamisen kulttuuria, kun pitkän linjan salibandyvalmentaja Tomi Rastas ja Erän junioreita mestaruudesta toiseen valmentanut entinen liigapelaaja Joni Hiltunen liittyvät valmennustiimiin.

Jyväskylän Happeessa keväällä 2014 Suomen mestaruuden voittanut Korsman saapui Tapanilan Erän valmennusjohtoon täksi kaudeksi. Nyt hän korvaa päävalmentajan tehtävässä Petteri Bergmanin, jonka kaksivuotinen sopimus päättyi tähän kevääseen.

- Tämä kausi ei ollut meiltä mikään nappisuoritus. Meidät rankattiin materiaalin puolesta aika paljon korkeammalle kuin miten runkosarja lopulta meni. Kausi oli vaikea ja selkeästi haluamme nyt muuttaa toiminnassamme suuntaa tietyillä osa-alueilla. Olen todella tyytyväinen siihen, ketkä saimme mukaan tätä toteuttamaan, Erän urheilujohtaja Joonas Naava sanoo.

Korsman tunnetaan intohimoisena ja arvostettuna salibandyvalmentajana, joka toimii myös MM-kisoihin valmistautuvan Suomen poikien U19-maajoukkueen valmennuksessa. Erän urheilujohtajalla onkin selvä visio siitä, minkälaista salibandya joukkue tulee Korsmanin aikakaudella pelaamaan.

- Intohimoista - se on ihan varma. Kun nyt olemme valmennuksen kanssa raameja viime päivinä pohtineet, niin intohimo on koko ajan noussut yhdeksi avainasiaksi. Jyri pystyy tätä tuomaan vahvasti joukkueeseemme, mutta hänellä on myös paljon tietotaitoa eri osa-alueista. Lisäksi hän on valmentajana osoittanut, että pystyy voittamaan, Naava jatkaa.

Etenkin pelaajien keskuudessa suurta arvostusta nauttivalla Korsmanilla olisi ollut kysyntää muuallakin, mutta lopulta Erä oli luonnollinen valinta uran ensimmäiselle päävalmentajapestille Salibandyliigassa.

- Vaikka tämä ensimmäinen kauteni seurassa on ollut aika vaiherikas, ja monen monta tunnetilaa on tähän mahtunut, niin koen että meillä on erittäin potentiaalinen ryhmä kasassa. Olen tykännyt ihmisistä, joiden kanssa olen päässyt tekemään töitä. Näen tässä seurassa niin valtavan potentiaalin, että on kunniatehtävä päästä toimimaan lippulaivan kapteenina, Korsman kehuu.

Värikkäänä valmentajana tunnettu Korsman kuvailee itseään ihmislähtöiseksi johtajaksi.

- Vaikka päävalmentaja aina kantaa viime kädessä vastuun toiminnasta, niin lähden siitä, että teemme valmennustiiminä töitä. Kannan itse vastuun tiimini työskentelystä. Olen vaativa ja tiukka tietyiltä osin, mutta myös hyvin ihmisläheinen johtaja. Jokainen johtaa omalla persoonallaan ja sen mukaan pitää mennä, Korsman kuvailee.

"Pelitapamme ei jätä ketään kylmäksi"

Vaikka päävalmentajapesti on vielä kovin tuore, on Korsmanilla jo käsitys siitä, minkälainen Erä ensi kaudella liigassa nähdään.

- Olen jutellut jokaisen pelaajan kanssa henkilökohtaisesti. Ensimmäinen asia, mikä kaikilta on noussut esiin, on tunne ja intohimo. Sitä tämä ryhmä tarvitsee. Se tulee näkymään meidän pelissämme. Pallollisessa pelissä tarvitaan pelirohkeutta lisää ja puolustuspeliin aktiivisuutta, mutta sen uskallan jo nyt luvata, että pelitapamme ei jätä ketään kylmäksi.

Tunnetta ja intohimoa ei Korsmanin valmennuksesta ole koskaan puuttunut. Suomen salibandyhallien käytävillä liikkuu paljon tarinoita siitä, kuinka yksi jos toinenkin fläppitaulu on saanut kyytiä suurella liekillä valmentavan Korsmanin käsittelyssä.

Korsman ei vielä suostu paljastamaan, kuinka monta fläppitaulua uran ensimmäiseen päävalmentajasopimukseen sisällytettiin.

- Pidetään se vielä salaisuutena. Mutta kyllä niitä täytyy varmaan jonkinlainen pino varata toimistolle. Mutta toivotaan, ettei kovin montaa menisi, tuore päävalmentaja velmuilee.

Valmennusjohdon lisäksi Erä on kiinnittänyt riveihinsä tukun taustahenkilöitä ensi kaudelle. Urheilujohtaja Naavan lisäksi Erän liigajoukkueen taustatiimissä toimivat joukkueenjohtajina Kari Väkiparta ja Milan Rantakari (markkinointi ja vip-isäntä), managerina Jari Oksanen, huoltajana paluun vuoden tauon jälkeen tekevä Jari Saukkonen ja hierojana viime kaudellakin huollossa ollut Matti Kalliola. Erän markkinointipäällikkönä jatkaa Aki Lindroos. Joukkueen viestinnästä vastaavat tiedotuspäällikkö Jyri Kivimäki ja yhteisömanageri Heidi Halttunen. Tiimiin nimetään vielä fysioterapeutti ja maalivahtivalmentaja lähiaikoina.

Erän farmijoukkue Erä Akatemian ja A-poikien valmennustiimit julkistetaan maanantaina 13. huhtikuuta.

Erän uusi valmennusjohto pääsee ääneen myös Tapanilan Erän viikkomakasiinissa, joka nähdään lauantaisin televisiossa klo 10.30 HDLife-kanavalla. Jokainen viikkomakasiinin jakso on nähtävissä myös Tapanilan Erä TV:n YouTube-kanavalla tv-ensiesityksen jälkeen osoitteessa: youtube.com/tapanilaneratv.