Keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla yhteen iskevät Tapanilan Erä ja tamperelainen Classic ovat pelanneet vuosien saatossa huimia taistoja miesten Salibandyliigassa. Erän urheilujohtaja Joonas Naava intoutui muistelemaan yhtä ikimuistoista Classic-tarinaa keskiviikon trillerin aattona.

Erä ja Classic ovat tarjonneet salibandy-yleisölle lukuisia huippuhetkiä vuosien saatossa. Viime keväänä suursuosikki Classic joutui pettymään jo puolivälierissä, kun se valitsi vastustajakseen Erän. Classicin piti pyyhkiä vuoristoratamaisen runkosarjan pelanneella Erällä lattiaa, mutta tapanilalaiset altavastaajat veivätkin sarjan 3-0-voitoin.

Nykyään Erän urheilujohtajana työskentelevä Joonas Naava kertoo, että tampereen salibandy-ylpeyteen Classiciin liittyvät muistot koskevat usein nimenomaan huikeita pudotuspelisarjoja. Naava nostaa Classic-muistoista suosikikseen kevään 2008 värikkäät tapahtumat.

Classic ja Erä olivat välierissä vastakkain ja Naava hääri Erän valmennustiimissä Petteri Bergmanin aisaparina. Erä oli hävinnyt ensimmäisen kohtaamisen selvästi, mutta henkistä peliä seuraavaa koitosta varten käytiin jo pelin ratkettua.

- Hävisimme pelin täysin pystyyn, mutta lopussa teimme kavennusmaaleja puolesta kentästä ja kauempaakin. Classicin päävalmentajana oli nykyinen manageri Pasi Peltola ja päätimme hämmentää tunteella elävää vastustajan valmentajaa. Aloitimme huutelun jo pelin aikana, että "aika helpolla menee ja kaukaakin". Sovimme myös Petterin kanssa, että samaa linjaa jatketaan lehdistötilaisuudessakin, Naava muistelee.

Lehdistötilaisuudessa Bergmanin ja Naavan vastustajan psyykkaaminen jatkui. Kaksikko toi jokaisessa mahdollisessa välissä esiin, että kaukolaukaukset menevät näköjään aina maaliin, kunhan vain lauotaan maalia kohti. Classic-luotsi Peltolan huumori ei riittänyt kaksikon irvailuun selvän voiton jälkeen.

- Seuraavassa pelissä saimme heti alkuun muutaman vaarallisen kaukolaukauksen. Siinä kohtaa ei tarvinnut kuin antaa muutama merkitsevä katse Classicin vaihtoaitioon, niin vastustajan leirissä alkoi kiehumispiste lähestyä. Voitimme pelin ja sarja oli tasan, mutta mikä tärkeintä, saimme hieman vastustajan itseluottamusta horjutettua, Naava muistelee.

"Ratkaisupeli oli kuin SPV:n nousu meitä vastaan"

Psyykkauksen värittämien avauspelien jälkeen sarja sen kuin koveni. Kolmannen pelin Erä voitti Tampereella rangaistuslaukauksilla, mutta Classic kuittasi sarjan tasoihin Helsingissä, joten ratkaisu haettiin viidennestä pelistä, josta tulikin kaiken odotuksen arvoinen.

- Ratkaisupeli oli kuin SPV:n nousu meitä vastaan. Olimme kahden erän jälkeen 2-7-lukemin tappiolla ja peli vaikutti selvältä. Viimeiselle 10-minuuttiselle lähdettiin Classicin 8-3-johdossa. Seitsemän minuuttia ennen summeria saimme ensimmäisen kavennusmaalin ja siitä alkoi hurja huima nousu. Painoimme pitkään ilman maalivahtia ja tasoitus syntyi Jussi Kosolan lämärillä vain kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Naava ei legendaarista ottelua kokenut paikan päältä, sillä valmentajalle oli juuri syntymässä kaksoset. Päävalmentaja Bergmanin kotiin rakennettiin kisastudio, josta Naava oli suorassa yhteydessä Erän vaihtopenkille. 

- Peli meni lopulta jatkoajalle ja rankkareille. Oli hermoja raastavaa kuunnella liveääntä paikan päältä, kun aina tiesi huutojen perusteella ennakkoon, onnistuiko oma pelaaja vai ei. Lopulta Erän Juhana Särkelä laukoi tolppaan ja Classic paineli finaaleihin. Mutta matsi ja koko ottelusarja oli kerta kaikkiaan ikimuistoinen, Naava hymyilee vielä vuosien jälkeen. 

Keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla luodaan jälleen uusia muistoja! Tapanilan Erä ja Classic kohtaavat Salibandyliigan kärkiottelussa klo 18.30 alkaen. Upottaako Erän ykkösviisikko Eemeli Salinin tähdittämän Classicin? Entä saako Jyri Korsman niskalenkin Petteri Nykystä päävalmentajien mittelössä? Tule ja koe syksyn kuumin salibandyottelu paikan päällä - koko perheen viihdyttävässä ottelutapahtumassa!

Osta lippusi etukäteen ja vältyt jonottamiselta!