Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue piti 55 minuutin ajan hallitsevaa Suomen mestaria SPV:tä pihdeissään, kunnes ote karkasi. Mestarien loppurutistuksessa Erän 6-0-johto kääntyi 6-6-tasapeliksi.

Erän kokoonpanosta puuttui jälleen iso nippu kovia pelimiehiä, mutta ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, että siniset olivat saapuneet Seinäjoelle ryöstöretki mielessään. Erä puolusti tiiviisti ja iski tehokkaasti, kun paikka tuli. Ensimmäisen erän jälkeen vierasjohto oli 2-0, kun Tuomas Iiskola ja Miika Iskanius heiluttivat maaliverkkoja.

- Pysyttiin aika hyvin pelisuunnitelmassa, jolla haluttiin pelata. Meillä oli ajatus, että puolustetaan tiiviisti, kun oltiin vähän siipirikkoisena liikenteessä. Siinä pelisuunnitelmassa onnistuttiin 55 minuutin ajan, Erän päävalmentaja Jyri Korsman totesi ottelun jälkeen.

Kun toisessa erässä nähtiin vain Ilkka Kosken maali, lähdettiin päätöserään Tapanilan Erän 3-0-johdossa. Erätauolla olisi odottanut, että viimeisellä kaksikymppisellä kaukaloon saapuu sisuuntunut SPV, mutta toisin kävi. Janne Salosen, Mikko Jolman ja Tuomas Iiskolan osumat veivät Erän jo 6-0-johtoon, kunnes alkoi tapahtua.

SPV otti 0-6-tappiotilanteessa maalivahti Jarno Ihmeen pois maaliltaan ja haki 6-5-ylivoimalla kavennusta. Ja kun kavennusmaaleja alkoi syntyä, tuli niitä kuin liukuhihnalta. Ville Kuuselan johdolla hallitsevat mestarit niittasivat pelin neljässä minuutissa tasatilanteeseen.

- Peli karkasi meiltä täysin. Tässä täytyy valmentajien katsoa peiliin. Ei tuollaista saisi missään nimessä päästä käymään. Meidän olisi pitänyt pystyä johtamaan vahvemmin tuossa tilanteessa. Valmentajille jäi tänään aika kovat oppirahat maksettavaksi, Korsman totesi.

- Meidän olisi pitänyt uskaltaa pelata. Pelirohkeus loppui, emmekä uskaltaneet pelata niin kuin alussa. Meidän pallollisen pelin taso laski samalla, kun kaveri sai henkeä päälle. Otimme vain iskuja vastaan.

- Pitää nostaa omaa räpylää pystyyn. Ei ole selittelyn varaa. Äärimmäisen tyytyväinen olen joukkueeseen. Jatkoajalla pystyimme vielä kokoamaan itsemme ja taistelemaan muun muassa alivoiman pois. Kaveri änki meidät aika kovaan suohon, mutta on henkisesti vahvan joukkueen merkki, että saimme täydellisen fiaskon jälkeen vielä homman jatkoajalla raiteilleen, Korsman sanoi.

Erän kausi jatkuu ensi viikolla Suomen Cupin 4. kierroksen ottelulla, kun keskiviikkona joukkue matkustaa 2. divisioonassa pelaavan tamperelaisen Soittorasian vieraaksi. Seuraava liigakamppailu pelataan maanantaina 26. lokakuuta Lappeenrannassa, jossa Erä kohtaa NST:n. 

Tapanilan Erän seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 28. lokakuuta klo 18.30 Vantaan Energia Areenalla. Tuolloin vieraaksi saapuu viime kevään playoff-vastustaja, tämän kauden yksi suurimmista mestarisuosikeista, tamperelainen Classic.