Kuva: Jari Turunen

Mosahallilla nähtiin tänäiltana todellista taisteluntahtoa, kun Tapanilan Erän naisten edustusjoukkue tuli kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin ja punnersi jatkoajalla 5-4 voittoon PSS:stä. Voiton myötä Erä nousi playoff-viivan paremmalle puolelle kahdeksanneksi.

Kotijoukkue sai otteluun unelmastartin, kun pallo löysi tiensä PSS-maaliin jo reilu minuutin pelin jälkeen. Nea Suominen syötti pallon maalinedustan ruuhkaan, mistä Milja-Maria Saarikoski ohjasi sen verkon perukoille. Avausmaalin jälkeen pallonhallinta siirtyi kuitenkin vierasjoukkueelle ja ajassa 8:01 Annina Levälampi iski nopean syöttelyn päätteeksi PSS:n tasoihin. 

Porvoolaisten vahva ote jatkui toisen erään, kun vieraat kirivät Kaisa Simolan ja Julia Turusen maaleilla 1-3 johtoon. Hienossa torjuntavireessä ollut Jenni Mustakallio (40 torjuntaa) sekä Erä-maalin kehikko estivät vieraiden karkaamisen suurempaan johtoon, ja vähitellen kotijoukkue alkoi saada enemmän ja enemmän otetta pelistä. Ajassa 34:37 parivaljakko Saarikoski-Suominen toi Erän maalin päähän muun kentällisen lähtiessä vaihtoon, ja kolmanteen erään mentiin 2-3 takaa-ajossa.

Kolmas erä päästiin aloittamaan ylivoimalla, kun PSS sai aivan toisen erän lopussa jäähyn liian monesta pelaajasta kentällä. Erän ylivoiman tehokkuudella olikin suuri rooli ottelussa, sillä Nea Suominen pääsi ensin ujuttamaan ylivoimalla kotijoukkueen 3-3 tasoituksen Anna Yli-Kojolan hyvästä syötöstä. Vieraiden siirryttyä onnekkaasti 3-4 johtoon oli Veera Sinikallion vuoro pistää Yli-Kojolan syötöstä ylivoimalla pallo reppuun pitkällä kaaripallolla, joka upposi tarkasti yläkulmaan PSS-vahti Mia Hermanssonin olkapään yli. Kolmannessa erässä pelin ote oli jo täysin kotijoukkueella, joka taisteli jokaisen tilanteen loppuun saakka vierasjoukkueen passivoituessa enemmän ja enemmän. Taisteluasenne palkittiin, kun Aino Tuokkola ja Jessica Laidler pääsivät jatkoajan toisella minuutilla 2vs1-hyökkäykseen ja taiteilivat loppulukemiksi 5-4.

"Alussa oltiin jonkin verran mukana, mutta ekan erän lopussa vähän passivoiduttiin ja tokan erän alussa oltiin myös aika passiivisia. Sen jälkeen alettiin saamaan avauksia toimitettua syvemmälle ja paine siirtyi meidän hyväksi. Ylivoima oli tosi kova tänään, kaksi maalia niistä. Se toi luottamusta myös muuhunkin peliin," kommentoi Erä-valmentaja Janne Nissinen. "Maalivahti otti tärkeitä koppeja tänään, että häneltä oli vahva esitys. Sitten tietysti ylivoimapelaajat olivat kaikki kovia ja kaikki ne, jotka menivät pallon eteen peittoihin. Että tänään ei ollut niinkään vahvoja yksilöitä vaan joukkue."

Erän naiset pelaavat seuraavan kerran tiistaina 19. tammikuuta sarjanousija Crackersin vieraana. Seuraavan kerran Mosalla pelataan keskiviikkona 27. tammikuuta, kun vastaan asettuu TPS.