Tapanilan Erän kausi naisten Salibandyliigassa alkaa lauantaina vierasottelulla paikallisvastustaja M-Teamia vastaan. Yksi Erän naisten mielenkiintoisimmista pelaajista on viime kaudella seuran parhaana tyttöpelaajana palkittu Veera Sinikallio.

20-vuotias Veera Sinikallio aloittaa lauantaina neljännen kautensa Tapanilan Erässä. Sitä ennen hyökkääjä pelasi Oilersissa ja Kirkkonummi Rangersissa.

- Rangersissa aloitin Masalan koulussa, jonne iskä minut vei. Siitä asti iskä oon saanut kuljetella ympäri Suomea salibandypeleissä ja turnauksissa. Erään päädyin sillä tavalla, että Oilersista hajosi kaikki tyttö- ja naisjoukkueet, minkä jälkeen pistin viestiä Erän B-tyttöihin, jossa Ransu (Markku Rantala) oli valmentajana. Ensimmäisten treenien jälkeen tuli puhelu Ransulta, joka kysyi haluani pelata B-tytöissä. Sille tielle olen jäänyt, Sinikallio kertoo.

Viime kevään Erägaalassa Sinikallio palkittiin seuran parhaan tyttöpelaajan palkinnolla.

- Palkinnon saaminen oli ihan huikea lopetus junnuvuosille. Ja jälkeenpäin tuntuu edelleen huikealta. Jotenkin palkinto kuvastaa sitä kovaa treeniä, jota olen nämä kaudet vetänyt.

Nopea nousu junioreista naisten liigapelaajaksi tuli yllätyksenä myös pelaajalle itselleen. Sattuma avasi ovet liigaan, kun joukkueesta avautui pelipaikkoja.

- Naisten liigajoukkueeseen päädyin vahingossa heti ensimmäisellä Erä-kaudellani, kun joukkueessa oli tapahtunut suuria muutoksia eikä naispelaajia oikein ollut. Hassua oli se, että kun tulin Erään, toivoin saavani edes jonkin verran peli aikaa B-tytöissä, mutta päädyinkin pelaamaan myös liigaa isoilla minuuteilla. Nyt alkaa ensimmäinen kausi niin, etten pelaa enää junnuissa. Joten on aika ottaa enemmän vastuuta naisten peleissä, joukkueen ilopilleri Sinikallio tuumaa.

Sinikallio tunnetaan Erän työmyyränä ja jokapaikanhöylänä. Sinikallio on usein kaukalossa siellä, missä tapahtuu,

- Tarkoituksena olisi pelata mahdolisimman ehjä kausi ja pitää oma taso kok oajan parhaana mahdollisena. Pitäisi treenata ja keskittyä tällä kaudella pallon pitämiseen. Olen aina ollut ja olen edelleen tosi nopea ja fyysinen, mutta se ei vielä ihan riitä. Pitäisi saada pallollinen pelaaminen parhaalle mahdolliselle tasolle, hyökkääjä tietää.

Erä lähtee alkavaan kauteen nuorella joukkueella. Joukkueesta löytyy tähtipelaajia kuten Tuuli Huuskonen ja Anna Yli-Kojola, mutta omien junioreiden on kasvettava vauhdilla, mikäli joukkue haluaa menestyä keväällä. Sinikallio kehuu joukkueen kokeneita pelaajia opastuksesta.

- Kylli (Anna Yli-Kojola) antaa aina neuvoja ja vinkkejä. Ja hän sanoo myös tosi suoraan, jos mokaan. Se on hyvä juttu.

Naisten liigakausi alkaa lauantaina paikallispelillä M-Teamia vastaan Ruskeasuolla klo 15.45. Ensimmäinen kotiottelu Mosahallissa pelataan keskiviikkona 23.9. klo 18.30.

- M-Team on tosi nopea ja ylhäältä karvaava joukkue, joka tulee kovaa päälle miesvartioinnilla. Pitää saada oma peli kuntoon ja päästä iskemään nopeilla vastaiskuilla sekä hyvillä syötöillä miesvartioinnin ohi, Sinikallio kertoo avauspelin asetelmista.

- NST on puolestaan tosi yhtenäinen ja kokenut joukkue, jossa on nykyisiä ja entisiä maajoukkuetason pelaajia. Joukkueessa on loistava maalivahti ja puolustus. Meidän pitää pelata tiiviinä viisikkona puolustus ja hyökkäys. Ja käyttää niitä juttuja missä ollaan hyviä, kuten pelinkääntöä, Sinikallio linjaa.

Tervetuloa kannustamaan Tapanilan Erän naiset voittoon!

Lippujen hinnat kotiotteluihin: aikuiset 8€, lapset (7-15v.) 4€

Kausikortti 50 €.

KOTIOTTELUT Tapanilan Mosahallissa (Erätie 3)
Ke 23.9 klo 18.30 vs. NST
Su 27.9 klo 17 vs. Happee
Ke 7.10 klo 18.30 vs. Crackers
Ma 2.11 klo 18.30 vs. Koovee
Su 22.11 klo 17.00 vs. Joka
Ke 16.12 klo 18.30 vs. M-Team
Ke 13.1 klo 18.30 vs. PSS
Ke 27.1 klo 18.30 vs. TPS
Pe 12.2 klo 18.30 vs. SB-Pro
Ke 24.2 klo 18.30 vs. Classic
La 5.3 klo 14.00 vs. O2-Jkl