Naisten paikalliskamppailu kiinnosti Mosalla. Kuva: Juhani Järvenpää

Naisten salibandyliigan kauden toinen Stadin derby päättyi myöskin vierasvoittoon, kun M-Team haki pisteet Erän naisilta luvuin 1-3. Erä lähtee joulutauolle täten heti playoff-viivan alta sijalta yhdeksän.

Helsingin paikalliskamppailua Mosahallille todistamaan saapunut runsaspäinen yleisö näki vähämaalisen mutta jäähyjen värittämän ottelun. Vierasjoukkueen aktiivinen puolustaminen oli tänään myrkkyä Erän hyökkäysten rakentamiselle, mutta 6 ylivoimaa tarjosivat kotijoukkueelle mahdollisuuksia kuroa umpeen M-Teamin Fanny Sillmanin ja Minttu Tuomisen (YV) iskemää 0-2 johtoa. Kolmannen erän aluksi Erä pääsi kahden pelaajan ylivoimalle ja ajassa 41:01 Nea Suomisen veto upposi vihdoin torjunnan kautta M-Team-vahti Laura Stillin selän taakse. Hetkeä myöhemmin Oona Lampola kilautti toista kertaa tänään maalin kehikkoa, mutta sen lähemmäs ei kotijoukkue tasoitusta päässyt. Daniela Markelin laittoi viime hetkillä pallon vielä tyhjään Erä-maaliin tehden loppulukemiksi 1-3.

"Erikoistilannepelaaminen oli ehkä se suurin syy tappioon. Meillä oli monta YV:tä, joissa olisi voitu ratkaista pelin, mutta niissä ei onnistuttu tänään. Vastustaja teki yhden YV-maalin ja yhden 5 vs 5 ja siinä se oli oikeastaan tänään paketoituna. Me ei oltu parhaimmillamme tänään ja pitää tutkia mikä meni pieleen valmistautumisessa." kommentoi Erän päävalmentaja Sami Saarikoski pelin jälkeen.

Erän naisten pelit jatkuvat joulutauon jälkeen 9.1. vieraspelillä Jyväskylän Happeeta vastaan. Mosalla pelataan jälleen 13.1. klo 18:30, kun vastaan saapuu PSS.