Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän kausi naisten Salibandyliigassa alkaa miesten tavoin paikallisottelulla. Erän naiset kohtaavat M-Teamin Ruskeasuolla kauden avausottelussa lauantaina klo 15.45.

Alkavalla kaudella Erä luottaa jälleen tuttuun tehokaksikoon. MM-kotikisoihin tyrkyllä oleva Tuuli Huuskonen ja tutkapari Anna Yli-Kojola ovat olleet harjoituspelikaudella hirmuvedossa, eikä ihme, että salibandyjulkaisu Pääkallo.fi nosti kausiarviossaan Erä-tähdet korkealle.

Yli-Kojolalla alkaa lauantaina kuudes liigakausi Erässä.

- Olemme pelanneet Tuulin kanssa yhdessä alusta asti, joten tunnetaan hyvin toistemme liikkeet kentällä. Sen lisäksi olemme hyviä ystäviä, joten peliasioista ja muustakin tulee juteltua hyvin paljon, Yli-Kojola kertoo, 

Yleinen näky naisten Salibandyliigassa on, että Yli-Kojola syöttää ja Huuskonen maalaa. Sitä on luvassa tälläkin kaudella.

- Tuulin kanssa on hyvin helppo pelata, koska hän paikkaa minua nopeudellaan ja osaa hakeutua hyvin maalipaikoille, minun ei tarvitse kuin yrittää saada syötöt perille, niin Tuuli kyllä viimeistelee hyvällä prosentilla.

Erä on viime vuosina nuorentanut joukkuettaan vuosi vuodelta. Yli-Kojola on ollut pelaajiston kokeneinta kaartia, joka on opettanut nuoret pelaajat liigatason tavoille.

- Joukkue on ollut oikeastaan aina minun aikanani hyvin nuori, joten roolini on aina ollut se kokenut pelaaja, jonka tulisi toimia esimerkkinä ja tavallaan johtaa. Joskus tässä onnistun ja välillä taas en niinkään, "Kylli" virnistää.

Mutta ei ole itsestäänselvyys, että Yli-Kojola vielä narraa vastustajaa kaukalossa. Siinä missä liigakaukalot täyttyvät nuoremmista pelaajista, pohti Erä-hyökkääjä tiukasti jatkoaan viime keväänä. Jatkoratkaisussa iso merkitys oli tutkapari Huuskosella.

- Niin kuin jo viimeiset kolme vuotta, mietin keväällä josko olisi aika lopettaa pelaaminen. Välillä siviilielämän sovittaminen yhteen salibandyn kanssa meinaa olla haastavaa. Mietin jatkoa oikeastaan siihen asti, kunnes Tuuli ilmestyi tuliterien synttärijuoksulenkkareiden kanssa oven taakse, että tässä olis uudet kengät, jatkatko vielä. Ja päätös syntyi oikeastaan siinä paikassa, Yli-Kojola nauraa.

- Kesätreenit sujuivat jatkopäätöksen jälkeen hyvin ja siihen uutena lisänä tuli kuvioihin maastopyöräily, joka tuo mukavaa vaihtelua, hän jatkaa.

Erän lauantain avausvastus M-Team on joukkueelle tuttu jo valmistavista harjoitusotteluista. Viime kaudella naapuri eteni pudotuspeleihin karvaasti yhden pisteen erolla Erään, joten tapanilalaisilla riittää halua näpäyttää.

- Vastaan tulee ainakin treenipelien perusteella kovaa karvaava ja liikkuva M-Team. Meidän tulee päästä karvauksen alta hyvillä pelinkäännöillä nopeasti ylös ja pidettävä tiukasti oman pään edusta, Yli-Kojola ohjeistaa.

Ensimmäisen kotiottelunsa Erä pelaa keskiviikkona 23. syyskuuta klo 18.30. Tuolloin vastaan asettuu yksi sarjan ennakkosuosikeista, lappeenrantalainen NST.

- NST:stä haastavan tekee monikin seikka. Joukkue on vahvistunut huomattavasti viime kaudesta, joten ratkaisijoita riittää moneen kenttään. NST:n vahvuus on aina ollut fyysinen peli, jolla he monesti ottavat luulot pois vastustajasta. Hankalimpia vastustajia ovat varmasti Laura Kokko ja Heli Suoreijus. Jos heiltä pisteitä haluaa on oltava hyvin kurinalainen ja uhrautuva omassa päässä ja saada oma hyökkäypeli rullaamaan.

Viime keväänä Erä siis jäi pisteellä pudotuspelien ulkopuolelle. Yksi tavoite on siis selvä sesongille 2015-2016. Pudotuspeleihin mennään.

- Pyrimme pelaamaan suurilta osin hyvin nuorekasta ja vauhdikasta peliä. Oma tavoitteeni on pelata tasainen hyvä kausi ja siltä osin auttaa joukkuetta. Lähdetään ensi hakemaan pleijaripaikkaa ja katsotaan sitten uudestaan, Yli-Kojola niputtaa tavoitteet kaudelle.