Tapanilan Erä sai tänään vieraita Jyväskylästä, kun naiset ottivat yhteen Happeen hirvittärien kanssa Mosahallilla. Pisteet valuivat pienestä rosterista huolimatta aktiivisesti pelanneen kotijoukkueen sormien välistä, kun vieraat hyödynsivät Erän virheet ja veivät ottelun luvuin 2-4.

Erän kentälliset kokivat isoja muutoksia keskiviikon NST pelistä monen pelaajan ollessa poissa kokoonpanosta sairastumisten vuoksi. Vain kahdella täydellä viisikolla otteluun lähtenyt kotijoukkue näytti kuitenkin sopeutuneen muutoksiin hyvin. Ensimmäisessä erässä vierasjoukkue Happee piti palloa enemmän, mutta siniset rakensivat vaarallisimmat paikat. Nea Suomisen tolppavetoa lähemmäksi maalia ei kuitenkaan vielä päästy.

Erä palasi tauolta vahvasti. Ajassa 23:44 Aino Tuokkola puski läpi kahden puolustajan pihdeistä iskeäkseen kotijoukkueen 1-0 johtoon. Vaikka lisäosumia ei toisessa erässä nähtykään, jatkui peli nopeana ja viihdyttävänä. Emma Tuomikoski sai kotiyleisöltä ansaittuja aplodeja varmoista otteistaan hänen estäessä Happeeta nousemasta tasoihin.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua myös tilastomerkintöjen tasolla, kuitenkin valitettavasti vierasjoukkueen eduksi. Ajassa 43:40 Erä ei onnistunut purkamaan maalin eteen tullutta palloa ja Happeen Elina Halonen iski vieraat tasoihin. Kaksi minuuttia myöhemmin Miia Murtorinteen tarkka veto upposi keskialueen pallonriiston jälkeen maalin yläkulmaan. Johanna Homin iskettyä kaksi maalia olivat vieraat lähteneet jo 1-4 karkumatkalle. Vieraiden Miia Murtorinteen istuessa kaksiminuuttista mailaanlyönnistä haki Erä kavennuksia ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Ajassa 59:10 taktiikka toimi, kun Oona Lampolan rannelaukaus painui Happeen verkkoon. Lisäosumia ei tämän jälkeen enää kuitenkaan nähty ja vieraiden ryöstöretki toteutui.

"Kaksi erää oli ihan ok, mutta itse sössittiin viimeinen erä. Hirveitä lapsuksia ja pallollinen pelaaminen katosi meiltä käytännössä katsoen kokonaan. Siihen me hävittiin. Meillä oli mahdollisuus, mutta me ei sitä käytetty ja kaveri käytti," kommentoi Erän päävalmentaja Sami Saarikoski ottelua. "Meillä on pelaajia kipeänä ja sairaana, mutta saatiin onneksi nyt tämänkin verran pelaajia mitä nyt saatiin. Vähän pienellä rosterilla jouduttiin menemään."

Erän kausi jatkuu viikon päästä Porvoossa PSS:n vieraana. Mosalla pelataan seuraavan kerran 7.10., kun vastaan asettuu sarjanousija Crackers.