Tapanilan Erän naisten salibandyliigajoukkue pisti yhdeksi kauden mestarisuosikiksi nostetun SB-Pron tiukille perjantai-iltana Mosahallilla. Kiri ei lopulta aivan riittänyt ja vieraiden tähtisikermä vei ottelun nimiinsä luvuin 5-7.

Mosahallin yleisö sai todistaa vauhdikasta ja viihdyttävää salibandya, kun kumpikin joukkue rakensi vuorotellen tilanteita omassa hyökkäyspäässään. Erä onnistui maalinteossa ensimmäisenä, kun Anna Yli-Kojola laukoi Jessica Laidlerilta palautuneen pallon verkon perukoille, kun peliä oli ehtinyt kulua vasta alle minuutti. Hyvistä paikoista huolimatta siniset eivät ensimmäisessä erässä lisämaaleja saaneet, kun taas ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt SB-Pro pääsi tehtailemaan 1-4 johdon.

Karoliina Kujala vei toisessa erässä vieraat jo 1-5 johtoon, mutta sitten alkoivat Eränkin kudit upota. Neljässä minuutissa siniset nousivat takaisin taistelemaan liigapisteistä kirien 1-5 tilanteesta 4-5 lukemiin. TPS-ottelun sivussa ollut Nea Suominen teki hienon paluun kaukaloon iskien vahvojen nousujensa päätteeksi Erän 2. ja 4. maalin Veera Sinikallion vastatessa 3-5 kavennuksesta. Elina Kujalan onnistuessa vieraille mentiin tauolle 4-6 lukemista.

SB-Pron kasvattaessa kolmannessa erässä johdon 4-7:ään otti Erä hienosti torjuneen Emma Tuomikosken pois maaliltaan ja kavennuksia haettiin kuudella kenttäpelaajalla. Noin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Suominen täydensi hattunsa, mutta sen lähemmäs ei kotijoukkue enää päässyt.

"Hyvä valmistautuminen peliin. Ihan ei oltu terävimmillään alussa, pikkasen puuttui kärsivällisyyttä. Mutta mitä enemmän peliin päästiin mukaan niin maltettiin puolustaa ja sitä kautta luotettiin, että tulee maalintekopaikkoja," kommentoi Erä-valmentaja Janne Nissinen pelin jälkeen. "Toisen erän nousu oli kova juttu, kun 1-5 lukemista noustiin vielä taistelemaan pisteistä. Kolmannessa erässä oli myös paljon hyvää. Hyvä 6 vs 5 myös, kun onnistuttiin maalinteossa. Aika vaan loppui pikkuisen kesken."

Illan onnistujia kysyttäessä Nissinen nosti esille 34 torjuntaa esittäneen Erä-vahti Emma Tuomikosken. "Heikkoina hetkinä, kun kärsivällisyyttä ei ollut, niin Emma piti meitä paikallaan. Hän pelasi täydet 60 minuuttia, kun taas Keppana pelasi minun mielestä ehkä 40 minuuttia."

Erän naisten pelit jatkuvat reilun viikon päästä Tampereella Kooveen vieraana. Seuraavan kerran päästään vääntämään Mosalla keskiviikkona 24.2., kun niinikään tamperelainen Classic vierailee Tapanilassa.