Tapanilan Erän naisten liigajoukkueen Tuuli Huuskosella on edessään suuri syksy. Erän kapteeni taistelee joukkueensa eteen liigakaukaloissa, mutta myös paikasta Suomen joukkueessa MM-kotikisoihin.

Tuuli Huuskosen taidot on tiedetty pitkään, mutta viimeinen vuosi on ollut maalintekijän osalta häikäisevä. Viime talvena tuli ensimmäinen kutsu maajoukkueleirille ja nyt huipputaitava hyökkääjä on tiukasti kiinni jopa pelipaikassa Suomen MM-kotikisajoukkueessa.

Tämän syksyn aikana Huuskonen on ehtinyt jo tehdä maajoukkuedebyytissään kaksi maalia Ruotsin verkkoon. Sen lisäksi harjoitusotteluissa verkko on heilunut tasaiseen, tehokkaaseen tahtiin.

- Aloitin salibandyn isän ja veljen jalanjäljissä. Laji on ollut vahvasti läsnä perheessä. Aloitin lajin poikajoukkueessa ja kun ikä tuli siellä vastaan, niin tulin Erään, Huuskonen kertoo uransa alkuvaiheista.

- Taival alkoi Divarista, josta noustiin hyvän kauden jälkeen takaisin liigakentille. Vastuuta on tullut kausi kaudelta lisää ja nyt sitä on paljon. Kapteenin tehtävä on itselleni merkittävä ja hieno, Huuskonen jatkaa.

Huuskosella on selvä käsitys siitä, mistä 23-vuotiaan pelaajan taidot ja viimeisen vuoden vauhdikas kehitys ovat peräisin.

- Ratkaisevana tekijänä on kova työ mitä on tehnyt. Luottamus itseensä ja periksiantamattomuus. Yksi tärkeä asia on myös ketjukaveri Anna Yli-Kojola, jonka ansioista on peli kulkenut. Sellainen peliäly, mikä Kyllillä on luoda maalipaikkoja, se on taikaa, Huuskonen kehuu.

Lisäksi maalitykki nostaa esiin kesäharjoittelun merkityksen. Erän fysiikkavalmentaja Jani Vottonen saa suuret kiitokset joukkueen pelaajilta.

- Tämä kesä on ollut treenien osalta yksi parhaimmista. Vottonen on tehnyt ihmeitä! Jalka kulkee paremmin kuin aikaisemmin ja kunto on kasvanut. Hyvä kesä siis alla!

Lauantaina 19. syyskuuta klo 15.45 Ruskeasuolla pelattavasta auden avausottelusta Huuskonen odottaa tiukkaa taistelua. Vastustaja M-Team on Erälle tuttu jo valmistavista harjoitusotteluista.

- Vastaan tulee kovaa karvaava joukkue, joka hönkii niskaan koko kentällä. M-Team kaatuu hyvällä joukkuepelillä ja luottamalla siihen, mitä me parhaiten osataan.

Erän kotiyleisö saa puolestaan keskiviikkona nauttia hurjasta trilleristä. Kauden kotiavauksessa vastaan asettuu yksi sarjan suurimmista suosikeista, kovasti vahvistunut lappeenrantalainen NST. Joukkueessa pelaa Huuskoselle monta tuttua maajoukkuepelaajaa.

- NST:llä on paljon hyviä pelaajia. Vaikea vastus on maalivahti Jonna Mäkelä. NST on voitettavissa sillä, että me pelataan täydellinen peli ja onnistutaan joka osa-alueella, Huuskonen tietää.

Lippujen hinnat kotiotteluihin: aikuiset 8€, lapset (7-15v.) 4€

Kausikortti 50 €.

KOTIOTTELUT Tapanilan Mosahallissa (Erätie 3)
Ke 23.9 klo 18.30 vs. NST
Su 27.9 klo 17 vs. Happee
Ke 7.10 klo 18.30 vs. Crackers
Ma 2.11 klo 18.30 vs. Koovee
Su 22.11 klo 17.00 vs. Joka
Ke 16.12 klo 18.30 vs. M-Team
Ke 13.1 klo 18.30 vs. PSS
Ke 27.1 klo 18.30 vs. TPS
Pe 12.2 klo 18.30 vs. SB-Pro
Ke 24.2 klo 18.30 vs. Classic
La 5.3 klo 14.00 vs. O2-Jkl